Annonce
Sport

Ishockeyback er tilbage på landsholdet efter hovedskade

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Emil Kristensen kan få sin første landskamp i halvandet år, når ishockeylandsholdet rejser til Norge.

Ishockeybacken Emil Kristensen spillede i sidste uge sin første kamp i mere end et år. Og nu er den VM-erfarne spiller også klar til comeback på det danske landshold.

Kristensen er med på det hold, som landstræner Heinz Ehlers har udtaget til landsholdssamlingen i begyndelsen af november, hvor Danmark spiller to testkampe i Norge.

27-årige Emil Kristensen, der har deltaget i fem VM-turneringer, kom galt afsted i september sidste år, hvor han blev ramt af en tackling til hovedet i kamp for sin daværende klub i den finske liga.

Tacklingen udløste en hjernerystelse, der var så slem, at backen ikke blot måtte afskrive hele sidste sæson, men også havde problemer med at sove og med at leve et normalt liv.

For nylig fik han comeback på isen for sin nye klub, EV Zug Academy i den næstbedste schweiziske række, og om et par uger kan han så få sine første landskampe siden VM i Danmark for halvandet år siden.

Også forwarden Patrick Bjorkstrand vender tilbage til landsholdet efter en længere pause. Bjorkstrand var slet ikke en del af holdet i sidste sæson, men er nu klar til sine første kampe under Ehlers' ledelse.

Den tidligere Herning-spiller har fået en fin start på tilværelsen i østrigsk ishockey, hvor han spiller for Villach.

Som sædvanlig rummer landsholdstruppen i november en del spillere fra den hjemlige liga, og landstræneren benytter samlingen til at teste nye folk.

Tre spillere kan få landsholdsdebut. Det drejer sig om Christian Wejse fra Esbjerg, Christopher Frederiksen fra Aalborg og den unge målmand Frederik Dichow, som spiller på Malmö Redhawks' U20-hold.

Dichow blev tidligere på året NHL-draftet af Montreal Canadiens.

Danmark spiller mod Østrig 8. november, mens Norge bliver modstanderen dagen efter. Begge kampe spilles i Lørenskog uden for Oslo.

/ritzau/

Annonce
Se hele truppen på Danmakrs Ishockey Unons hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce