Annonce
Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Frederikshavn-spilleren Kristian Jensen er fredag på anklagebænken ved Retten i Hjørring tiltalt for overfald på Odense Bulldogs-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen under en ishockeykamp den 20. september i Frederikshavn. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix 2017
Tætpakket retslokale skal høre, hvad der skete på isen under ishockeykamp mellem Frederikshavn White Hawks og Odense Bulldogs, hvor Odensespilleren Lucas Bjerre Rasmussen blev slået bevidstløs af modstander.
Annonce

Det er ingen overdrivelse at sige, at tilhørere og presse sidder tæt skulder ved skulder i et lille retslokale i Retten i Hjørring, klar til at høre, hvad der skete under en ishockeykamp den 20. september mellem Odense Bulldogs og Frederikshavn White Hawks.

På anklagebænken sidder Frederikshavn-ishockeyklubbens Kristian Jensen i hvid skjorte og mørke bukser, og siden retslokalet åbnede har han tilsyneladende lettere beklemt ved ved det store udbud af tilhørere og presse kigget ned i gulvet, eller fåmælt talt med sin forsvarer.

Han er tiltalt for under kampen i Iscenter Nord i Frederikshavn at have taget fat om halsen på Bulldogs-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen, rykket ham omkuld, og mens han lå ned tildelt ham et hårdt slag i hovedet, hvorved Lucas Bjerre Rasmussen mistede bevidstheden og pådrog sig bøjet ribben, hjernerystelse, og et mindre brud ved højre øje.

Annonce

Nægter sig skyldig i vold

Allerede ved retssagens start har den 23-årige Frederikshavn-spiller nægtet sig skyldig, mens de omkring 30 tilhørere har lyttet på. Flere har halstørklæde for den nordjyske ishockeyklub om halsen, og på forreste række sidder hele den samlede danske presse fra radio, tv, aviser og netmedier.

- Han benægter ikke slag, men har ikke haft forsæt (hensigt/red.) i henhold til straffeloven om vold, siger hans forsvarer.

Kristian Jensen har i fire år spillet i den professionelle Metal Ligaen, og har blandt andet også en fortid som elitespiller i Odense Bulldogs. Han kender ikke Lucas Bjerre Rasmussen, har aldrig spillet på hold med ham og har derfor heller ikke tidligere mødt ham, og afviser derfor, at der skulle have været nogen forudgående konflikt mellem dem.

- Det var en ganske almindelig kamp, siger Kristian Jensen, der oven på episoden har fået idømt karantæne i 17 kampe frem til den 1. december.

Inden overfaldet, som nu er endt ved en domstol, var der en konflikt på isen mellem Kristian Jensen og en anden spiller, og det var ifølge White Hawks-spilleren en overreaktion. Det endte med, at han fik et angreb bagfra med en ishockeystav af Lucas Bjerre Rasmussen, så han væltede.

- Jeg blev endnu mere frustreret, rejste mig op, konfronterede ham med det, og tog fat i ham, hvilket er meget normalt i ishockey. Jeg lagde ham ned, jeg var frustreret og havde en maks puls, og tildelte ham det slag, vi taler om, siger Kristian Jensen.

Hans forsvarer spurgte meget ind til den episode, som fandt sted inden slaget mod Bulldogs-spilleren, og hvordan han var blevet slået to gange i ryggen med en ishockeystav af en tredje spiller, og dermed var hans adrenalin ifølge sin forklaring allerede højt oppe, ligesom han var vred og frustreret.

Annonce

Videomateriale

En del af bevismaterialet er en videooptagelse fra kampen, som viser episoden mellem Kristian Jensen og Lucas Bjerre Rasmussen. Forsvareren vil senere også vise en video, som dokumenterer, at ishockey er en anden sportsgren med meget kontante konfrontationer mellem spillerne end f.eks. inden for tennis.

Efter Kristian Jensens forklaring om ishockeykampen, der nu er rykket ind i retslokalet og endt som en retssag, er den anden af sagens anden hovedperson kommet som vidne.

Det er den 18-årige Lucas Bjerre Rasmussen, som er kommet fra Odense for at give sin version af det, der skete på isen. Inden måtte retten, tilhørere og presse dog rykke til et andet lokale efter protest fra Fyens Stiftstidendes retsreporter, fordi pressen var afskåret mulighed for at se videoen fra kampen. Retten besluttede derfor at flytte til et andet retslokale, hvor alle kan se videooptagelsen.

Der ventes dom senere fredag.

Annonce
Annonce
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Annonce