Annonce
Danmark

Isabella er barnfri og lykkelig: - Jeg har altid vidst, at jeg ikke skulle have børn

26-årige Isabella Hasselager Petersen blev i begyndelsen af januar steriliseret. Hun har altid vidst, at hun ikke skulle have børn. Privatfoto
26-årige Isabella har altid haft krudt i røven. Der skal ske noget omkring hende, og hun elsker muligheden for at være spontan. Nu ved hun, at spontaniteten aldrig kan blive taget fra hende for alvor, for efter en sterilisation kan hun ikke blive gravid. Og hun er lykkelig for det.

Barnfri: Det var ikke noget, der skete fra den ene dag til den anden. Den slags er der nemlig strenge regler om. Først går man til sin læge, hvor man kan få en henvisning til en kvindeklinik. Der skal man til en samtale, og bagefter venter et halvt års pålagt betænkningstid.

Når coronavirus pludselig bliver en del af hverdagen i hele landet, lægger det mere tid oveni.

Derfor var det efter lang tids venten en stor dag, da 26-årige Isabella Hasselager Petersen den 8. januar i år kunne sænke skuldrene. Nu var hendes æggeledere nemlig blevet fjernet. Hun kunne aldrig blive gravid.

Annonce

- Jeg har altid vidst, at jeg ikke skulle have børn, og jeg har snakket en del med min familie om det. Især min mor har været meget inde over. Hun har altid vidst, at det kom jeg sgu nok ikke til - det kunne hun bare mærke, fortæller Isabella Hasselager Petersen.

Siden hun var 14 år gammel har hun dagligt fyldt sin krop med kunstige hormoner i form af p-piller. Den form for prævention har en slutdato for de fleste på grund af øget risiko for blodpropper. Derfor besluttede hun, at hun lige så godt kunne få lavet operationen nu, når hun alligevel vidste, at et liv uden børn var det eneste rigtige for hende.

Blå bog: Isabella Hasselager Petersen

  • 26 år gammel.
  • Født, opvokset og bosat i Viborg.
  • Bor med sin kæreste gennem syv år.
  • Uddannet socialpædagog.
  • Arbejder som fagkoordinator på et ungdomskollegium for unge med psykisk handicap.

Bøf, bio og Barcelona

Som barn var Isabella ikke en af de piger, der kun legede med fine dukker i børnehaven. Hun var en sprudlende energibombe, som var lidt vildere end de dukkeglade piger. I de store klasser i folkeskolen blev hun lig med dans og fitness - og en flot, misundelsesværdig brun kulør tidligt på sommeren. Hun var en pige fuld af humor, og der skulle helst ske noget spændende rundt om hende.


Folk har ikke taget mig seriøst, når jeg har fortalt, at jeg ikke ville have børn. Der har operationen gjort en forskel, for nu er der ligesom ingen vej tilbage.

Isabella Hasselager Petersen


Sådan er hun stadigvæk.

I dag beskriver hun selv sit liv som et uden "villa, Volvo og vovse, men med meget mere bøf, bio og Barcelona." Hele livsstilen med børn siger hende absolut ingenting.

Hun elsker at kunne være spontan, tage sin kæreste under armen og gøre lige, som de har lyst til.

- Hvis vi får lyst til at flytte til en anden by, få et nyt job, at tage ud at spise eller i biffen efter arbejde en dag, eller hvis vi vil bruge en hel weekend på seriemaraton, så kan vi det. Vi har ikke ansvaret for et andet menneske, men vi har mulighed for spontanitet, så der ikke går totalt leverpostej i den. Det er noget af det mest utiltalende, jeg overhovedet kan forestille mig - madpakker og Disney Sjov og beskidte gummistøvler i gangen. Puha. Jeg får det helt dårligt ved tanken, griner hun.

Fra begyndelsen af sit forhold til kæresten var Isabella ærlig om, at hun ikke ville have børn. Det behov havde kæresten heller ikke, og efter syv år har hun ikke mærket en eneste tvivl fra ham. De er enige om, at det ideelle liv for dem er uden børn. Privatfoto
Annonce

Ikke et fravalg

Mange vil måske se sterilisation som et fravalg af børn. Men sådan ser den unge kvinde det ikke. For hende er det nærmere et tilvalg at få børn.

Selvom hun selv hverken vil eller kan blive mor, har hun det fint med andres børn. Hun elsker sin nevø og nyder at være sammen med ham og lege med ham i et par timer. På fuldtid er det bare ikke noget for hende. Det har hun altid vidst.

- Da jeg var lille, og min mor spurgte, hvordan jeg gerne ville bo og leve, når jeg blev stor, så sagde jeg, at jeg skulle have en fed karriere, bo i en lejlighed inde i byen og have en kæreste, fortæller hun.


Jeg forstår heller ikke folk, der får børn, men jeg respekterer det. Jeg tænker, at det skal sgu gå begge veje.

Isabella Hasselager Petersen


Annonce

Et tabu

Hun vil gerne dele sin historie, fordi hun selv har oplevet det som et stort tabu, som mange har svært ved at tale om.

Inden hun selv blev steriliseret, følte hun ofte, at hun ikke blev taget alvorligt, når hun fortalte andre mennesker om sin stålfaste beslutning om ikke at ville sætte børn i verden.

- Nogle har bare sagt "Det kommer senere - bare vent, lige pludselig ..." Det antager folk, fordi det i lang tid har været normen. Folk har ikke taget mig seriøst, når jeg har fortalt, at jeg ikke ville have børn. Der har operationen gjort en forskel, for nu er der ligesom ingen vej tilbage.

Egentlig forventer Isabella Hasselager Petersen ikke, at enhver kan forstå hendes beslutning, men hun savner accept og anerkendelse.

- Jeg forstår heller ikke folk, der får børn, men jeg respekterer det. Jeg tænker, at det skal sgu gå begge veje.

Annonce
Annonce
Odense

Pasningsproblemer i Bellinge: Lange ventetider og pladstilbud i Vollsmose

Assens For abonnenter

Gammelt hus var netop solgt til nedrivning, da det brændte: - Jeg kan da godt se, det kan se lusket ud

Sport

Bolbro bød Esbjerg op til dans i pokalen: Hyballas onde ånd spøgte over Odense Atletikstadion

Faaborg-Midtfyn

Bodegaejer vil betale din taxa: - Man skal gøre lidt mere for at lokke kunderne til

Faaborg-Midtfyn

Varebil og personbil kørt sammen: To personer sendt på skadestuen

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Nyborg

Træfuglen stod igen i år for skud: Skydebrødre glæder sig over en fugleskydning uden restriktioner

Odense

Politiet med foreløbig konklusion på alvorlig brandulykke: Syvårig har formentligt leget med ilden

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Kerteminde

Hos mekanikeren fik Bolette et opkald fra politiet: - Det betyder mere, hvis de også gør noget ved sagen

Erhverv For abonnenter

Elitestuderende får smag for den danske robotdrøm: - Her kan man starte noget stort

Faaborg-Midtfyn

Farmcamp slår computerspil med alle længder: - Det fedeste er at styre maskinerne

Annonce