Annonce
Sport

Irsk sprinter slutter sig til danskertrio på succeshold

Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Sam Bennett skal køre med Michael Mørkøv, Kasper Asgreen og Mikkel Frølich Honoré hos Deceuninck-Quick Step.

Fremtiden er på plads for den stærke irske sprinter Sam Bennett. Den 29-årige rytter har skrevet under på en toårig kontrakt med det sejrsvante mandskab Deceuninck-Quick Step.

Det oplyser det belgiske hold på sin hjemmeside.

Bennett har været fri på markedet, efter han for en måned siden fik opløst sin kontrakt hos Bora, der ved den lejlighed berettede, at "det er blevet sværere og sværere at afstemme holdets og rytterens mål".

- Jeg er meget glad for at skrive kontrakt med Deceuninck-Quick Step, som jeg havde plakater hængende med på væggen, da jeg var barn.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg ville blive god nok til at køre for holdet, så det er en drøm, der går i opfyldelse, så jeg kan ikke vente med at komme i gang med at køre for holdet, siger Sam Bennett til hjemmesiden.

Hos Deceuninck-Quick Step bliver Bennett holdkammerat med danskerne Michael Mørkøv, Kasper Asgreen og Mikkel Frølich Honoré.

Holdet tæller stjerner som Julian Alaphilippe, Philippe Gilbert og Zdeněk Štybar. Desuden er sprinteren Elia Viviani på kontrakt.

Bennett vandt tidligere i år to etapesejre i Vuelta a España. Sidste år vandt han tre etapesejre i Giro d'Italia.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce