Annonce
Odense

Irsk pubejer jubler: Har fået erstatning fra TBT-projektet

Som nabo direkte op til TBT-projektet fra Gade til By har pubben Ryan's i perioder nærmest været spærret inde. Bygningen, pubben ligger i, har også lidt direkte skade, når flyvende sten fra byggepladsen har smadret skilte og markiser. Nu har TBT-kontoret efter et års tovtrækkeri sagt ja til at betale erstatning. Arkivfoto: Lasse Hansen
Efter cirka et års kamp har byomdannelsesprojektet Fra Gade til By accepteret at betale erstatning til den tidligere ejer af pubben Ryan's, Jim Newman.

TBT-kontoret fra Gade til By har accepteret at betale erstatning på 60.000 kroner til Jim Newman, tidligere indehaver af den irske pub Ryan's ved Fisketorvet.

Det oplyser Jim Newman til Fyens Stiftstidende, som første gang skrev om sagen tilbage i november 2018.

Ødelagte skilte og markiser, et ur som ikke ville gå på grund af rystelser og tabt weekendomsætning på grund af stanken fra åben kloak var nogle af de pinsler ved at være nabo til TBT-projektet Fra Gade til By, som Jim Newman kunne berette om.

- De er totalt ligeglade, lød Jim Newmans oplevelse af, hvordan TBT-kontoret og projektchef Stig Langsager håndterede hans dårlige oplevelser.

Annonce

Advokat på sagen

I frustration over ikke at føle sig taget alvorligt, pudsede Jim Newman en advokat på sagen og truede med en retssag for at opnå erstatning.

Først i oktober i år, altså næsten et år senere, nåede parterne frem til en løsning, som altså betyder, at TBT-projektet nu har betalt 60.000 kroner til den tidligere pubejer.

Jim Newman er godt tilfreds og ser sagens udfald som en tilståelsessag fra TBT-kontorets side.

- Nu kan jeg se mig selv i spejlet igen. Jeg fik ret. Hvis de havde troet, de havde en chance i retten, så ville de være gået hele vejen. For mig var det aldrig et spørgsmål om penge, men om at få ret, siger han og tilføjer:

- Nu er sagen lukket. Det er ovre, og de har betalt.

Vil ikke erstatte tabt omsætning

Avisen har set den mail fra TBT-chef Stig Langsager til Jim Newman, hvor han bekræfter, hvad parterne har aftalt.

Her fremgår det, at TBT-kontoret vil afrense facaden på pubben og derudover betaler 60.000 kroner, som delvis skal dække omkostningerne til reparation eller udskiftning af markiser og skilte, samt til reparation af uret, som hænger uden for pubben.

Til gengæld understreger Stig Langsager, at Fra Gade til By afviser "ethvert krav forbundet med tabt indtjening, manglende drift eller lignende".'

Stig Langsager ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, men skriver i en kortfattet mail.

"Jeg har kun den kommentar, at jeg er glad for den gode dialog, Jim og jeg har haft i sagen, og at der er fundet en god løsning, så sagen dermed er lukket".

Newman genkender ikke god dialog

At dialogen har været så god, som Stig Langsager beskriver, genkender Jim Newman dog ikke. På det personlige niveau har dialogen med Langsager været fin, men det system, han er chef for, har været tungt at danse med.

- Jeg har haft søvnløse nætter af frustration over manglen på dialog fra TBT-kontorets side, siger han.

Han solgte i efteråret sin pub Ryan's, men havde det ikke været for flere års tovtrækkeri med TBT-kontoret - både i den konkrete sag og om andre ting, mens byggeriet har stået på - så er det slet ikke sikkert, han havde solgt nu.

- Jeg er selv i tvivl, siger han.

Til bekendte, som står i lignende problemer med kommunen eller andre myndigheder, har han givet det råd, at de skal tænke sig grundigt om.

- Jeg har advaret to bekendte om at kæmpe imod systemet med mindre, de er er klar til at gå igennem helvede.

Ryan's blev overdraget til den nye ejer Bargroup per 2. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Sommerhuse er revet væk i sommerferien: - Vi var helt nede på gulvet, og så kom vi hurtigt op igen

Annonce