Annonce
Udland

Iran sender fem fly med mad til Qatar

Iran åbner dets luftrum for 100 daglige flyvninger til og fra det sanktionsramte Qatar.

Iran har sendt fem fly lastet med mad til Qatar. Det oplyser det nationale flyselskab Iran Air.

- Transporten indeholder blandt andet frugt og grøntsager. Hvert af flyene medbragte en last på 90 ton, oplyser selskabets talsmand, Shahrokh Noushabadi, søndag.

Maden bliver sendt til Qatar, efter at Saudi-Arabien og flere andre lande i regionen mandag brød alle diplomatiske bånd og lukkede alle transportruter til Qatar, som bliver beskyldt for at støtte ekstremisme.

Saudi-Arabien og dets nabolande er blandt andet imod, at Qatar på enkelte områder samarbejder med Iran.

- Vi vil fortsætte med leveringer af mad, så længe der er efterspørgsel efter det i Qatar, siger Noushabadi, som ikke oplyser, hvorvidt der er tale om eksport eller om nødhjælp.

Tre skibe lastet med 350 ton madvarer er også ved at blive gjort klart til at forlade en iransk havneby med retning mod Qatar, skriver et irakisk nyhedsbureau.

Havnen i Dayyer er Irans havn i forhold til Qatar.

Iran har også åbnet dets luftrum for omkring 100 daglige flyvninger til og fra Qatar. Det sker, efter at Saudi-Arabien, Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater har lukket deres luftrum for landet.

De anklager landet for at støtte militante islamistiske grupper i Syrien og Yemen og for at blande sig i andre landes anliggender.

Qatar har afvist alle beskyldningerne.

USA's præsident, Donald Trump, siger, at den lille golfnation historisk set har finansieret terrorisme "på et meget højt niveau".

- Ingen civiliseret nation kan tolerere denne vold eller tillade denne onde ideologi at brede sig på dens kyster, sagde Trump fredag.

Egypten har opfordret FN's Sikkerhedsråd til at indlede en undersøgelse af beskyldninger mod Qatar.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce