Annonce
Sport

Irakiske trækker sit hold

DBU Fyns administrationschef Claus Gramm Pedersen kan konstatere, at der er ét hold færre på øen til at lege med den runde. Arkivfoto: Jysk Fynske Medier

Klubben har i kølvandet på dramaet i Serie 2 mod Korup, hvor en træner åbenbart blev nikket en skalle, valgt at trække holdet.

Fodbold: Odense-klubben Irakiske IF har netop trukket klubbens hold fra Serie 2 i den fynske fodboldrækker.

Det sker i kølvandet på episoden i weekenden, hvor en træner fra Korup åbenbart blev nikket en skalle.

Sagen er nu indberettet af både dommer og observatør, og dermed går DBU Fyns normale juridiske system i gang.

Det disciplinære efterspil vil nu køre uhindret af Irakiske-foreningens beslutning om at trække holdet.

Nu vil parterne blive indkaldt til en høringsfase, og derefter overgår sagen til DBU Fyns disciplinærudvalg, melder unionens administrationschef Claus Gramm Pedersen til Sport Fyn.

Annonce

Se stillingen i Serie 2-kredsen

Man kan se DBU Fyns melding i kølvandet på Irakiske-Korup-kampen på dbufyn.dk.Som skrevet i artiklen her på siden har Irakiske nu trukket Serie 2-holdet og vil i de resterende kampe blive taberdømt 0-3, og modstanderne vil alle få tre point i de respektive kampe. Stillingen før Irakiske trak hold står fast, idet resultaterne i de hidtidige fire runder står fast - ifølge de gældende propositioner i turneringsreglementet. Dog skal DBU Fyn formelt have besluttet resultatet i den famøse lørdagskamp, som blev fløjtet af kort før tid ved stillingen 4-4.

Man kan se aktuelle og fra nu af gældende stilling i Serie 2-kredsen på Sport Fyns resultatsider.

Tildelt en skalle

Kampen i Serie 2 blev spillet lørdag eftermiddag på banerne ved Humlehaveskolen i Vollsmose.

Ifølge politiet opstod der en kontrovers mellem to spillere på banen, og da træneren for Korup ville lægge sig imellem, blev han ifølge politiets oplysninger tildelt en skalle af spilleren fra irakisk Forening, så han fik en flænge ved det ene øje.

Derefter stak spilleren åbenbart af.

Efter kampen kunne politiet ikke få oplyst spillerens navn af Korup IF, der ikke kendte navnet, og på det tidspunkt var klubben åbenbart heller ikke synderligt meddelsom.

Da politiet nåede frem til kampen, var der faldet ro over banen.

Ifølge DBU's hjemmeside blev kampen spillet færdig i den forstand, at der er noteret 4-4 som resultat, men ifølge Korup IF's facebook-side blev kampen piftet af, inden den ville være færdig normalt.

Øvrige kampe dømmes 0-3

Det er Irakiske-foreningens formand, der har meddelt DBU Fyn, at man trækker Serie 2-holdet.

Som en konsekvens af sagen har Irakiskes formand meddelt DBU Fyn, at man trækker holdet fra rækken.

Udtrækningen sker efter fire afviklede kampe. Resultaterne fra de fire kampe fastholdes, fordi udtrækningen netop sker efter fire kampe, og i praksis betyder det, at de kommende modstandere tildeles en 3-0-sejr - som altid i disse tilfælde - og dermed tre point.

Resultatet af selve kampen mellem Irakiske og Korup IF afhænger af strafudmålingen fra disciplinærudvalget.

Det er ikek første gang, at Irakiske har været involveret i en sag om håndgemæng på banen.

I efteråret 2015 blev klubben udelukket fra at spille fodbold i tre måneder, og fem af klubbens spillere fik karantæner på op til et år.

Det skete efter en kamp 15. august 2015 mellem Ringe Bk og Irakiske, hvor der var verbale trusler og håndgemæng.

Det hører med til historien, at der har været en god opførsel i langt de fleste af Irakiskes kampe, og det samme var tilfældet under kampen mod Korup forleden - lige indtil balladen opstod, erfarer Sport Fyn fra kilder tæt på kampen.

Nu hvor klubben er lukket, kan spillerne i princippet skifte til andre klubber, når næste turneringshalvdel indledes. hvis DBU Fyn idømmer en karantæne til her primært en enkelt spiller, vil den i teorien kunne hindre en spilleberettigelse andetsteds, indtil karantæne er udløbet.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce