Annonce
Sport

Irakiske trækker sit hold

DBU Fyns administrationschef Claus Gramm Pedersen kan konstatere, at der er ét hold færre på øen til at lege med den runde. Arkivfoto: Jysk Fynske Medier

Klubben har i kølvandet på dramaet i Serie 2 mod Korup, hvor en træner åbenbart blev nikket en skalle, valgt at trække holdet.

Fodbold: Odense-klubben Irakiske IF har netop trukket klubbens hold fra Serie 2 i den fynske fodboldrækker.

Det sker i kølvandet på episoden i weekenden, hvor en træner fra Korup åbenbart blev nikket en skalle.

Sagen er nu indberettet af både dommer og observatør, og dermed går DBU Fyns normale juridiske system i gang.

Det disciplinære efterspil vil nu køre uhindret af Irakiske-foreningens beslutning om at trække holdet.

Nu vil parterne blive indkaldt til en høringsfase, og derefter overgår sagen til DBU Fyns disciplinærudvalg, melder unionens administrationschef Claus Gramm Pedersen til Sport Fyn.

Annonce

Se stillingen i Serie 2-kredsen

Man kan se DBU Fyns melding i kølvandet på Irakiske-Korup-kampen på dbufyn.dk.Som skrevet i artiklen her på siden har Irakiske nu trukket Serie 2-holdet og vil i de resterende kampe blive taberdømt 0-3, og modstanderne vil alle få tre point i de respektive kampe. Stillingen før Irakiske trak hold står fast, idet resultaterne i de hidtidige fire runder står fast - ifølge de gældende propositioner i turneringsreglementet. Dog skal DBU Fyn formelt have besluttet resultatet i den famøse lørdagskamp, som blev fløjtet af kort før tid ved stillingen 4-4.

Man kan se aktuelle og fra nu af gældende stilling i Serie 2-kredsen på Sport Fyns resultatsider.

Tildelt en skalle

Kampen i Serie 2 blev spillet lørdag eftermiddag på banerne ved Humlehaveskolen i Vollsmose.

Ifølge politiet opstod der en kontrovers mellem to spillere på banen, og da træneren for Korup ville lægge sig imellem, blev han ifølge politiets oplysninger tildelt en skalle af spilleren fra irakisk Forening, så han fik en flænge ved det ene øje.

Derefter stak spilleren åbenbart af.

Efter kampen kunne politiet ikke få oplyst spillerens navn af Korup IF, der ikke kendte navnet, og på det tidspunkt var klubben åbenbart heller ikke synderligt meddelsom.

Da politiet nåede frem til kampen, var der faldet ro over banen.

Ifølge DBU's hjemmeside blev kampen spillet færdig i den forstand, at der er noteret 4-4 som resultat, men ifølge Korup IF's facebook-side blev kampen piftet af, inden den ville være færdig normalt.

Øvrige kampe dømmes 0-3

Det er Irakiske-foreningens formand, der har meddelt DBU Fyn, at man trækker Serie 2-holdet.

Som en konsekvens af sagen har Irakiskes formand meddelt DBU Fyn, at man trækker holdet fra rækken.

Udtrækningen sker efter fire afviklede kampe. Resultaterne fra de fire kampe fastholdes, fordi udtrækningen netop sker efter fire kampe, og i praksis betyder det, at de kommende modstandere tildeles en 3-0-sejr - som altid i disse tilfælde - og dermed tre point.

Resultatet af selve kampen mellem Irakiske og Korup IF afhænger af strafudmålingen fra disciplinærudvalget.

Det er ikek første gang, at Irakiske har været involveret i en sag om håndgemæng på banen.

I efteråret 2015 blev klubben udelukket fra at spille fodbold i tre måneder, og fem af klubbens spillere fik karantæner på op til et år.

Det skete efter en kamp 15. august 2015 mellem Ringe Bk og Irakiske, hvor der var verbale trusler og håndgemæng.

Det hører med til historien, at der har været en god opførsel i langt de fleste af Irakiskes kampe, og det samme var tilfældet under kampen mod Korup forleden - lige indtil balladen opstod, erfarer Sport Fyn fra kilder tæt på kampen.

Nu hvor klubben er lukket, kan spillerne i princippet skifte til andre klubber, når næste turneringshalvdel indledes. hvis DBU Fyn idømmer en karantæne til her primært en enkelt spiller, vil den i teorien kunne hindre en spilleberettigelse andetsteds, indtil karantæne er udløbet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce