Annonce
Erhverv

Inwatec fordobler produktion: Store fynske forventninger til Japan

Mads Andresen, adm. direktør og medejer af Inwatec i den nye hal hos firmaet. Den giver dobbelt så meget produktionsplads nu, men allerede om et til to år, får automationsvirksomheden nye pladsproblemer, siger Andresen. Foto: Inwatec
De har lige afsluttet et succesfyldt testforløb med en stor europæisk vaskerigigant, Japan kan blive et stort marked og i USA venter et stort New York-hospital på sit første robotanlæg fra fynske Inwatec. Produktionsfaciliteterne i Odense øges derfor til det dobbelte.

Odense: 900 kvadratmeter ny produktionshal skal bruges som vigtig base for det eksport-eventyr, som virksomheden Inwatec er godt på vej til at rulle ud.

Den fynske producent af automationsudstyr og maskiner til vaskeribranchen har netop udvidet produktionen til det dobbelte, så man er klar til at levere maskiner og anlæg til kunder i Japan, USA og Europa.

Medarbejder nummer 50 er lige tiltrådt, fortæller adm. direktør og medejer Mads Andresen, som ser frem til at tage de nye 900 kvadratmeter i brug på adressen på Hvidkærvej i det sydlige Odense.

- Vi har været meget pressede på pladsen i vores produktion. Nu er den dobbelt så stor og det betyder, at vi kan være mere effektive, siger Mads Andresen.

Annonce

- Vi har fået en ny hal, som gør, at vi kan strømline vores produktion, så den ikke bare bliver fordoblet. Vi bliver meget mere effektive, faktisk tror vi på, at vi kan tre eller fire-doble vores produktion med den nye hal.

Mads Andresen, adm. direktør og hovedaktionær i Inwatec.

Også bedre indrettet

Inwatec producerer automationsanlæg og maskiner til vaskeribranchen. En type maskiner bruges til at sortere beskidt vasketøj og fjerne fremmedlegemer ved hjælp af røntgen og kunstig intelligens, før vasketøjet bliver vasket. En anden maskine fra virksomheden sorterer vasketøjet, når det er vasket og foldet sammen.

- Vi er netop ved at bygge et stort linned-anlæg til et hospital i New York, hvor de med vores maskine kan sikre, at det er det rigtige linned, som bliver sendt ud til de rigtige afdelinger. Det er en meget stor opgave for os, siger han.

Anlægget til New York skal leveres i foråret og Inwatec er gået i gang med at konstruere det på Hvidkærvej, hvor man nu ikke bare har fordoblet pladsen i produktionen, men også fået indrettet sig bedre, fortæller Mads Andresen.

- Vi har fået en ny hal, som gør, at vi kan strømline vores produktion, så den ikke bare bliver fordoblet. Vi bliver meget mere effektive, faktisk tror vi på, at vi kan tre eller fire-doble vores produktion med den nye hal, siger han.

Stor i Japan

Han er lige rejst til Japan, hvor man ser et endnu større potentiale end i USA, fordi amerikanerne med direktørens ord er lidt mere konservative, når det handler om automation. Det er ikke helt tilfældet i Solens Rige mod øst.

- De kalder mig Mr. Roboto derude, og de er meget begejstrede for vores anlæg, så vi har meget store forventninger til Asien og især Japan, hvor vi oplever, at kunderne bestiller tre eller otte anlæg på en gang. Det er de store vaskerikæder, som vi har kontakt til, siger Mads Andresen.

De nye kunder i Japan har ikke kun lagt flere kilometer på direktørens rejseprogram, siden han besøgte landet første gang for godt et år siden.

- Vores ingeniører er også blevet udfordret og har måttet sætte sig ind i et nyt område. Vi har bl.a. lige leveret vores første jordskælvssikrede anlæg til et område i Japan, som er særligt ramt af jordskælv. Vi måtte teste anlægget og arbejde med en type bolte, som de kræver derude. Normalt leverer vi jo bare et anlæg, som skal stå stille på gulvet, siger Mads Andresen.

Stor europæisk kunde

Det er dog ikke kun i USA og Asien, at firmaet i Odense oplever en øget interesse.

I forrige uge var direktøren til møde hos en af de største europæiske vaskerifirmaer som Inwatec har samarbejdet med om test af en maskine. Det udløser nu også en større bestilling, forventer direktøren.

- Det er et sorteringsanlæg, som har reduceret fejlene på deres vaskeri med op til halvdelen. Vi tror på, at vi kan gøre det endnu bedre, og de er også meget interesserede i at arbejde videre og forventer at bestille tre anlæg om året de kommende år. For os er det en ret stor ordre, siger Mads Andresen.

Mads Andresen er med 40 procent af ejerandel hovedaktionær i firmaet, hvor Jensen-Group, verdens største leverandør af vaskerimaskiner, i 2017 købte sig ind. Den resterende del ejes af Lars Hansen, der også ejer automationsfirmaet Egatec og Flex Fertilizer System.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce