Annonce
Debat

Borgmester: Invitation til velfærd, klimakamp og flere i arbejde

Synspunkt: I aften indleder Odense Byråd forhandlingerne om næste års budget. Forhandlingerne tager afsæt i en stærk økonomi, som giver os mulighed for at prioritere det vigtigste i tiden: Mulighed for sikre, at flere ældre mennesker får den hjælp, de har behov for. Og styrke rammerne for folkeskolen. Mulighed for at prioritere klimaet. Og mulighed for at få flere odenseanere i job.

Udgangspunktet er, at vi - heldigvis - bliver flere børn og ældre mennesker. Samtidig står vores medarbejdere på ældreområdet oftere i arbejdssituationer med mennesker med demens og andre svære lidelser, der stiller stadig større krav til faglighed.

Det betyder, at der ofte er for få medarbejdere til at hjælpe vores ældre, når behovet opstår. Og at for mange af vores engagerede medarbejdere ikke trives. Derfor skal der skabes ny tryghed på ældreområdet.

Annonce

Vi skal tilføre især vores hjemmepleje og plejehjem yderligere 200 medarbejdere. Og vi skal sætte ind med en markant Trivselspakke, der sætter fagligheden fri blandt vores dygtige medarbejdere i ældreplejen. Det skal være mere attraktivt at arbejde med ældre mennesker og sundhed i Odense. Ellers får vi aldrig rekrutteret de medarbejdere, vi har brug for de næste år.

Dermed fortsætter vi også ned ad det spor, vi har lagt med Velfærdsplan 2030. En plan, hvor vi tydeligt har slået fast, at velfærden står forrest i Odense. Det kommer oven på velfærdsprocenten og omprioriteringen af 200 millioner kroner til velfærd. Beslutninger, der tilsammen har tilført hundredvis af årsværk til arbejdet med de mindste børn, skolebørnene, mennesker med handicap, udsatte borgere og ældre mennesker. Skal vi også i fremtiden prioritere velfærden, kræver det flere i arbejde.

Ledigheden i Odense er faldende. Dejligt at vores erhvervsliv tager folk i arbejde. Og at vores beskæftigelsesindsats virker med blandt andet det vigtige forløb med at opkvalificere flere ledige til arbejde med børn og ældre mennesker eller andre dele af arbejdsmarkedet, der mangler arbejdskraft.

Vi skal følge med den udvikling ved at sikre de bedste rammer for flere grønne kedeldragter i vores virksomheder.

Men vi skal også fastholde og tiltrække nye virksomheder og aktiviteter, der bidrager til at gøre Odense til en moderne produktions- og oplevelsesby. Senest har vi set forsvarsministeriet vælge Fyn til med et nyt drone-uddannelsescenter. Til gavn for vores dronevirksomheder, der allerede ansætter mange faglærte medarbejdere.

Vi har også igen set endnu en stor virksomhed på Odense Havn få en større ordre som del af dansk vindmølleproduktion. Med dét følger op mod 380 nye job. Vi skal følge med den udvikling ved at sikre de bedste rammer for flere grønne kedeldragter i vores virksomheder.

Vi skal udvikle Odense som turistby. Vi skal skabe bedre forhold for iværksættere. Og vi skal fortsætte med at udvikle verdens bedste robotby omkring vores mange robotvirksomheder. Det bidrager til, at vi også i fremtiden får mulighed for at styrke folkeskoler, ældre- og sundhedsområdet og anden borgernær velfærd.

Netop fremtidens samfund er også udgangspunktet for, at klimaet i år har høj prioritet i budgettet. FN’s Klimapanel har slået fast, at vi kan være på vej mod katastrofale klimaforandringer. Derfor er klimakampen en af de vigtigste kampe, vi overhovedet kan kæmpe. Af den grund traf Byrådet også mandag nat det valg at prioritere 50 mio. til en klimahandlingsplan med det mål, at Odense bliver klimaneutral senest i 2030.

Det er tilsammen oplægget og en invitation til alle partier – også dem, der har stillet sig uden for aftalerne om velfærden. Lad os samles om budgettet for 2022. Det handler om velfærd, klimaet og flere odenseanere i job. Det bliver ikke vigtigere.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense

Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Erhverv For abonnenter

Leder med lys og lygte efter nye medarbejdere: Bogense Plast har vækstet næsten 20 procent på under to år

Sport

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Debat

Ja tak til en hundeskov eller et friløbsområde

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Erhverv

57 bæredygtige huse står klar næste sommer: - Det er et godt område at bygge i

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Assens

Det starter og slutter i den lille by med 330 indbyggere: Årets Landsby er kåret for sidste gang

Annonce