Annonce
Erhverv

Investorer på frierfødder: Gør kur til fynske robotvirksomheder

Mads Bendt er manden bag Bendt Inventors ApS, som laver kørestel til robotter. Foto: Michael Bager

Ved årets Odense Investor Summit er Bendt Inventors på jagt efter en investor med 4,5 millioner kroner i pengepungen. Det samme er 28 andre virksomheder, som skal forbindes med investorer fra ind- og udland.

Der er mørke slips, sortindfattede briller og lædermapper, så langt øjet rækker. Men når man kigger efter, bliver det tydeligt, hvad alle er kommet for: robotterne og dronerne. Der er rengøringsrobotter, robotter som kan løfte, skubbe og som kan styres med stemmen, og der er droner til både forretning og fornøjelse.

De 28 virksomheder, som er til stede ved Odense Investor Summit 2018, beskæftiger sig med enten drone-, robot- og velfærdsteknologi.

De har alle en stand langs væggen i det store konferencelokale i Odense Congress Center. I midten af rummet sidder lidt over 100 investorer, som til sammen har taget 200 millioner kroner med.

Målet er at forbinde investorer med virksomheder, og det går strålende, fortæller Michael Hansen fra Invest In Odense. Han er idémand bag og vært ved Odense Investor Summit.

- Alle, jeg har mødt, har været oppe og klappe mig på skulderen og sige, at det går sindssygt godt. Der sidder én med en mobiltelefon, resten er ude at tale, så det er et rigtig godt tegn, konstaterer Michael Hansen.

Annonce
Michael Hansen var på scenen flere gange end nogle andre. Han var ikke blot vært ved årets Odense Invenstor Summit - Han er også idémand og arrangør. Foto: Michael Bager

En klog investor og fire millioner kroner

Ved stand 15 er en tablet monteret på toppen af en maskine. Den viser en film af selvsamme maskine, som kører gennem sand og henover skovbund. Den manøvrerer hurtigt og effektivt og bevæger sig rundt som en slags mekanisk edderkop.

Standen repræsenterer Bendt Inventors med administrerende direktør og chefudvikler Mads Bendt i spidsen.

- Det er et kørestel, som vi bruger til robotter. Det kan bruges til alle mulige køretøjer, som skal kunne køre hurtigt, energieffektivt og i forskellige typer terræn. Den kan rotere på stedet, og vi har et særligt ophæng, så den kan bevæge sig agilt i for eksempel sand, forklarer Mads Bendt.

Målet med dagen for Bendt Inventors er at få en klog investor, som vil skyde omkring 4,5 millioner kroner i virksomheden, og direktør Mads Bendt er optimistisk.

- Der var en stor virksomhed, som viste interesse i dag, og vi har også talt med en større dansk virksomhed. Folk har været begejstrede, og de synes, kørestellet er genialt. Der kommer mange interesserede, og dagen er god til at skabe generel opmærksomhed, siger Mads Bendt.

Ni kapitalsøgende virksomheder var på scenen og fremlægge deres idéer, mens de resterende 19 robotvirksomheder blev interviewet kort mellem oplæggene. Foto: Michael Bager

Bedre end sidste år

Undervejs i programmet har investorerne mulighed for at gå rundt og tale med de forskellige virksomheder.

Luften summer af ivrige stemmer, der diskuterer alt fra tal og regnskaber til batterilevetid, datalagring og monitorering af droner. Ind i mellem lyder der dyt og bip fra teknologi, som ivrigt bliver demonstreret ved standene.

Michael Hansen fra Invest In Odense lægger meget mærke til den gode stemning.

- Når jeg ser rundt, står de fleste virksomheder og taler med minimum én investor, så ved jeg, at matchmaking'en er i gang. Det gør os til en succes fra begyndelsen, fortæller Michael Hansen, og uddyber:

- Jeg synes, arrangementet er bedre i år, fordi virksomhederne er mere forberedte. Mange af dem er også mere modne end sidste år, forklarer han.

Årets Investor Summit slutter med afsløringen af Syddansk Innovations konkurrence Odense Startup Loan. Den glade vinder blev Enabled Robotics, som kan tage 500.000 kroner med hjem til virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce