Annonce
Erhverv

Investorer på frierfødder: Gør kur til fynske robotvirksomheder

Mads Bendt er manden bag Bendt Inventors ApS, som laver kørestel til robotter. Foto: Michael Bager

Ved årets Odense Investor Summit er Bendt Inventors på jagt efter en investor med 4,5 millioner kroner i pengepungen. Det samme er 28 andre virksomheder, som skal forbindes med investorer fra ind- og udland.

Der er mørke slips, sortindfattede briller og lædermapper, så langt øjet rækker. Men når man kigger efter, bliver det tydeligt, hvad alle er kommet for: robotterne og dronerne. Der er rengøringsrobotter, robotter som kan løfte, skubbe og som kan styres med stemmen, og der er droner til både forretning og fornøjelse.

De 28 virksomheder, som er til stede ved Odense Investor Summit 2018, beskæftiger sig med enten drone-, robot- og velfærdsteknologi.

De har alle en stand langs væggen i det store konferencelokale i Odense Congress Center. I midten af rummet sidder lidt over 100 investorer, som til sammen har taget 200 millioner kroner med.

Målet er at forbinde investorer med virksomheder, og det går strålende, fortæller Michael Hansen fra Invest In Odense. Han er idémand bag og vært ved Odense Investor Summit.

- Alle, jeg har mødt, har været oppe og klappe mig på skulderen og sige, at det går sindssygt godt. Der sidder én med en mobiltelefon, resten er ude at tale, så det er et rigtig godt tegn, konstaterer Michael Hansen.

Annonce
Michael Hansen var på scenen flere gange end nogle andre. Han var ikke blot vært ved årets Odense Invenstor Summit - Han er også idémand og arrangør. Foto: Michael Bager

En klog investor og fire millioner kroner

Ved stand 15 er en tablet monteret på toppen af en maskine. Den viser en film af selvsamme maskine, som kører gennem sand og henover skovbund. Den manøvrerer hurtigt og effektivt og bevæger sig rundt som en slags mekanisk edderkop.

Standen repræsenterer Bendt Inventors med administrerende direktør og chefudvikler Mads Bendt i spidsen.

- Det er et kørestel, som vi bruger til robotter. Det kan bruges til alle mulige køretøjer, som skal kunne køre hurtigt, energieffektivt og i forskellige typer terræn. Den kan rotere på stedet, og vi har et særligt ophæng, så den kan bevæge sig agilt i for eksempel sand, forklarer Mads Bendt.

Målet med dagen for Bendt Inventors er at få en klog investor, som vil skyde omkring 4,5 millioner kroner i virksomheden, og direktør Mads Bendt er optimistisk.

- Der var en stor virksomhed, som viste interesse i dag, og vi har også talt med en større dansk virksomhed. Folk har været begejstrede, og de synes, kørestellet er genialt. Der kommer mange interesserede, og dagen er god til at skabe generel opmærksomhed, siger Mads Bendt.

Ni kapitalsøgende virksomheder var på scenen og fremlægge deres idéer, mens de resterende 19 robotvirksomheder blev interviewet kort mellem oplæggene. Foto: Michael Bager

Bedre end sidste år

Undervejs i programmet har investorerne mulighed for at gå rundt og tale med de forskellige virksomheder.

Luften summer af ivrige stemmer, der diskuterer alt fra tal og regnskaber til batterilevetid, datalagring og monitorering af droner. Ind i mellem lyder der dyt og bip fra teknologi, som ivrigt bliver demonstreret ved standene.

Michael Hansen fra Invest In Odense lægger meget mærke til den gode stemning.

- Når jeg ser rundt, står de fleste virksomheder og taler med minimum én investor, så ved jeg, at matchmaking'en er i gang. Det gør os til en succes fra begyndelsen, fortæller Michael Hansen, og uddyber:

- Jeg synes, arrangementet er bedre i år, fordi virksomhederne er mere forberedte. Mange af dem er også mere modne end sidste år, forklarer han.

Årets Investor Summit slutter med afsløringen af Syddansk Innovations konkurrence Odense Startup Loan. Den glade vinder blev Enabled Robotics, som kan tage 500.000 kroner med hjem til virksomheden.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

KMD Cup kommer til Odense

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce