Annonce
Erhverv

Investorer i en krisetid: Hvad gør vi i stedet for at gå i panik

Charlotte Hybschmann Jacobsen har investeret i Kobots. Privatfoto.
Charlotte Hybschmann Jacobsen og Helge Munk investerer i iværksættere, men de investerer især i personerne bag. Derfor er det afgørende, hvordan de reagerer i en krisesituation.
Annonce
Annonce

Vi har fuld tiltro til Peter

Charlotte Hybschmann Jacobsen, direktør i investeringsselskabet Hybsch Connect, som har investeret i robotfirmaet Kobots og en række andre firmaer.

- Da vi gik ind i 2020, var vi klar til at komme ud over stepperne. Vi havde skaleret virksomheden, ansat og gjort klar til at øge produktionen og udviklingen af produkterne, men så ramte coronaen.

- Fra den ene dag til den næste stoppede alle de events, vi havde planlagt, men så var det, at Peter Hartvigsen viste, hvad det er, vi har investeret i. Det er nemlig i høj grad ham, vi har investeret i. Han var hurtig til at ændre kurs, lave en ny digital strategi og introducere andre ideer, så vi fik sat burnraten (forbrug af penge, red.) ned meget hurtigt.

- Det er altafgørende, for det handler om at have tiltro til de personer, der dybest set forvalter ens investering.

- Det afgørende for os er, at vi får gang i salget, men omvendt har Peter brugt coronapausen til at gøre produktet endnu bedre, vi har skåret virksomheden til, og vi kommer ud med en bedre salgs- og marketingplan, når vi går i gang efter sommerferien. Det er helt klart noget af det bedste, vi kan tage med fra corona.

Helge Munk er erfaren som investor og har desuden også erfaring som iværksætter. Arkivfoto.
Annonce

Tingene udvikler sig aldrig som forventet

Helge Munk, erfaren investor med ejerandele i en række virksomheder som bl.a. dronevirksomhederne Lorenz Technology og Quadsat. Blev i 2018 valgt til årets investor af Danish Business Angels. Er med i panelet til EY og Fynsk Erhvervs webinar onsdag i samarbejde med Fyens Stiftstidende.

- Jeg er en erfaren investor, og jeg har oplevet kriser før, men aldrig nogen af et omfang som denne. Men når man bliver ramt af en krise, er det afgørende, at man tænker, hvad gør vi så nu i stedet for at gå i panik.

- Der er det vigtigt, at jeg selv også har en baggrund som iværksætter, så jeg også selv har en forståelse af, at det her handler om nogle nye udfordringer. Tingene udvikler sig sjældent, som man har planlagt, og der vil altid ske noget andet, end det, man har forventet.

- For mig som investor er det afgørende, at de personer, jeg har investeret i, agerer og handler. Og det gør dem, jeg har investeret i. De handler, holder møder i teams og bruger de nødvendige værktøjer. Eksempelvis har vi med dronevirksomheden Quadsat netop gennemført en test hos ESA, som foregik 100 procent på afstand ved hjælp af it og ny teknologi, og det er noget, vi får med. Vi vænner os i endnu højere grad til at tage ny teknologi til os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce