Annonce
Assens

Investor søges: Kommunen åbner for mere lavt byggeri i Aarup

Dan Gørtz (V). Arkivfoto: Luast Jordal
For fremtiden skal kun halvdelen af nybyggeriet være parcelhuse. Der skal bygges flere mindre boliger, mener Dan Gørtz (V).

Aarup: Assens Kommune er bagefter med mindre boliger, det såkaldt tæt-lave byggeri. Men nu er den klar til at åbne mulighed for byggeri af 39 af slagsen i Aarup. Det er på den kommunale udstykning øst for Solbakken, som indgår i den nye byvækstplan Aarup Syd.

Men der skal investorer til.

- Vi håber, der er interesse. Vi lægger lokalplanen ud og kalder på investorer i et åbent udbud, så må vi se, hvad der kommer af forslag, siger Dan Gørtz (V), formand for Miljø-, Teknik- og Planudvalget.

Mangler man idéer, synes han, man skal konsultere arkitektfirmaet Planværkstedet i Birkerød, som har været med til at udarbejde planen for Aarup Syd. Det har idéer til nogle boliger, der passer til det skrånende terræn, mener han.

Den kommunale udstykning føjer sig til et privat projekt på Eventyrbakken, hvor seks tidligere parcelhusgrunde nu skal give plads for en tæt-lav bebyggelse med plads til 14 boliger.

- Det er 53 boliger, der kan bygges uden offentlig støtte. Jeg tror, vi i fremtiden skal satse på halvt åben lav (parcelhuse, red.) og halvt tæt lav, siger Dan Gørtz.

Når lokalplanen for de 39 boliger i "Skovhusene" har været en tur omkring byrådet, sendes den i offentlig høring i fire uger.

Annonce

Uenigheder

Det private byggeprojekt på Eventyrbakken er løbet ind i nogle uenigheder.

Naboerne i parcelhusene er ikke begejstrede for at få tæt lav bebyggelse som naboer. I høringssvar giver de blandt andet udtryk for, at de frygter at miste udsigt, at deres huse vil falde i værdi og de mener ikke, at dobbelthuse passer ind i parcelhusområdet.

Der er også uenighed mellem Lokalrådet og bygherren om størrelsen på boligerne. Lokalrådet ønsker relativt store boliger på 115 kvadratmeter, hvor bygherren ikke mener, der er efterspørgsel på den størrelse og derfor kun vil opføre enkelte af dem. Der ligger sagen i øjeblikket.

Miljø-, Teknik- og Planudvalget har foreløbig udsat sagen til senere og anmodet om en revideret bebyggelsesplan for området.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce