Annonce
Odense

Investor har kig på Vestre Stationsvej

Nogenlunde sådan skal det nye byggeri se ud. Illustration: Fra By- og Kulturudvalgets dagsorden.

En investor har planer om at opføre 68 nye boliger på hjørnegrund lige ud til letbanen. By- og Kulturforvaltningen ser dog en række problemer ved byggeriet. Politikere er mere positive.

Letbanen viser sig igen som et trækplaster for investeringer.

En bygherre har set sig lun på hjørnet Vestre Stationsvej/Glasværksvej, hvor letbanen kommer til at køre lige forbi. På hjørnet ligger i dag en sammenhængende bebyggelse med adressen Vestre Stationsvej 21-23 med forskellige butiks- og kontorlokaler, bl.a. Dermal Care og Senge- & Sofaxperten, i én til tre etager.

Planen er at opføre 68 nye boliger i tre til fem etager - samlet set 6.250 kvadratmeter.

Men By- og Kulturforvaltningens embedsfolk er ikke ubetinget begejstrede. Det fremgår af den dagsorden, By- og Kulturudvalget drøftede på et møde tirsdag. Blandt andet frygter forvaltningen for konsekvensen af, at projektet har en for området voldsomt høj bebyggelsesprocent på cirka 180 og desuden har for lidt udeareal og rummer for få parkeringspladser. Det strider mod kommuneplanen, og det vil kunne medføre, "at kvarteret forventes yderligere belastet af manglende parkeringspladser", fremgår det.

Annonce
Sådan ser hjørnet ud i dag. Foto: Nils Svalebøg

For lidt plads til ophold

En anden bekymring går på, hvis der bygges så tæt, som der er lagt op.

Det vil nemlig kræve, at der skal reduceres i kravene til opholdsarealer ned til 15-20 procent inklusive tagterrasse, mens det nuværende krav i kommuneplanen lyder på 50 procent.

- Forvaltningen vurderer, at der i dette projekt kan være udfordringer med at sikre en god nok kvalitet med projektets nuværende udformning, skriver By- og Kulturforvaltningen og vurderer, at et byggeri i to til tre og en halv etage vil være ønskværdigt. Også for at respektere den omkringliggende bebyggelse i højden og tage et særligt hensyn til de bevaringsværdige Glasværksboliger i to og en halv etage, der ligger mod nordvest.

Gives der tilladelse til så store afvigelser fra kommunenplanen i den konkrete sag, vil det kunne danne præcedens i andre sager, påpeger embedsfolkene.

Politikerne mere positive

I sidste ende er det dog politikerne i By- og Kulturudvalget, der sidder med afgørelsen om, hvorvidt bygherren skal have sine ønsker opfyldt, eller om projektet skal ændres for at kunne godkendes.

Der blev ikke truffet nogen endelig beslutning på udvalgsmødet tirsdag, og forvaltningen skal nu arbejde videre i samarbejde med investoren, men både Venstre og Socialdemokraterne erklærer sig umiddelbart noget mere positivt indstillet, end forvaltningens embedsfolk virker til at være.

- Det matcher egentlig meget godt den måde, vi gerne ser, at Vestre Stationsvej skal udvikle sig på, siger Anders W. Berthelsen (S), mens det fra rådmand Jane Jegind (V) lyder:

- Det er er flot og godt projekt, der vil give et løft til området.

Begge partier, der er byrådets to største, siger, de ikke umiddelbart har problemer med investorens ønske om at bygge i tre til fem etager. Både Jegind og Berthelsen efterlyser dog, at der findes en bedre løsning i forhold til parkering og udearealer, hvilket de mener f.eks. kan løses ved at lave parkeringskælder, så der bliver mere plads til grønne områder.

- Det er nye tider i Odense, hvor investorerne banker på vores dør. Vi skal turde hæve barren og stille krav til nyt byggeri, siger Jane Jegind.

Fra Senge - & Sofaxperten, der er en af butikkerne i de nuværende lokaler, som i givet fald skal rives ned, lyder meldingen fra indehaver Henrik Dahm, at butikken har fået oplyst, at den har indtil maj til at finde et nyt sted. Nye lokaler er ikke fundet endnu, tilføjer han.

Ifølge Hans Dahm er det Odense-firmaet Togt, der har købt både Vestre Stationsvej 21 og 23, som står bag byggeplanerne. Avisen har uden held forsøgt at få en kommentar fra Togt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce