Annonce
Erhverv

Investor blev rig på erfaringer og intet andet

Torben Frigaard Rasmussen er stadig kunde i Jyske Banks afdeling i Odense trods den fejlslagse investering fra 2007 og et efterfølgende gruppesøgsmål. Foto: Lasse Hansen

Torben Frigaard Rasmussen fik ingen penge ud af den på papiret sikre investering i markedsneutrale obligationer. Tværtimod. Men den fynske it-entreprenør og business angel fik masser af erfaringer med sig blandt andet i forhold til at være tæt på sine kunder og evnen til at erkende fejl.

Annonce

ODENSE: En halv million kroner.

Det var beløbet, som Torben Frigaard Rasmussen i 2007 investerede via hedgeforeningen Jyske Invest Markedsneutral - Obligationer. Omtrent et år senere faldt værdipapirets værdi til 100.000 kroner. Ikke Ligefrem hvad bankrådgiveren havde prædiket, og det blev startskuddet til sagen og gruppesøgsmålet mod Jyske Bank, som først blev endelig afsluttet i 2016, hvor 1.100 mindre investorer hver især fik 80 procent af deres tab tilbage.

- Sagen har lært mig, at nogle gange skal du ikke bare give op, selv om du er oppe mod en større magt. Kampen kan godt betale sig, hvis man bare er mange nok, fortæller Torben Frigaard Rasmussen, som stod i spidsen for investorernes krav om kompensation for fejlagtig rådgivning sammen med Peter Beha Wagner.

Et forløb, som de netop har udgivet bogen 'Guld og grønne skove' om. De blev ikke rige af deres investeringer, som skulle have givet et stabilt afkast. Til gengæld blev de rige på erfaringer, som de nu deler ud af.

- Peter og jeg har haft en relation gennem 10 år, og når vi har skulle forklare vores familier, hvad det var, vi var igennem, så har vi både for vores egen skyld og fra den anden side af skrivebordet kunne se en god idé i at beskrive forløbet. Det har været en spændende proces at komme igennem gamle mails og prospekter igen, og egentlig kan jeg stadig blive forpustet og imponeret over, at vi fortsatte på trods af alle de benspænd, vi blev udsat for, siger Torben Frigaard Rasmussen.

Annonce

Stadig kunde i banken

Torben Frigaard Rasmussen bruger flere forskellige bankforbindelser, og én af dem er i øvrigt stadig Jyske Banks afdeling i Odense, som i sin tid anbefalede ham investeringen i hedgeforeningen:

- Jeg har været kunde i banken i mere end 20 år, og behandlingen i den lokale afdeling har altid været i orden. Det var ikke dér, fejlen lå. De videreformidlede bare et produkt fra hovedafdelingen i Silkeborg.

Han har en fortid som leder i en række it- og softwarevirksomheder og beskæftiger sig i dag som professionelt bestyrelsesmedlem og business angel. Som investor i værdipapirer sætter Torben Frigaard Rasmussen ord som 'halvkedelig' og 'konservativ' på sin egen investeringsprofil. Sådan var det også før sagen mod Jyske Bank.

- Lige dér har sagen ikke ændret noget. Hvis jeg tager en risiko, så gør jeg det i forhold til de virksomheder, som går ind i. Men i forhold til mine egne virksomheder har sagen fra dengang også vist mig betydningen af at være tæt på sine kunder og ikke bare sige, at du er det. Det er afgørende ikke at bygge siloer eller sidde i et elfenbenstårn. Det er i stedet vigtigt at være transparent, for vi kan alle lave fejl. Det gælder også i den finansielle verden, og når du laver fejl, så gør du også klogest i at indrømme det, vurderer Torben Frigaard Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Annonce