Annonce
Danmark

Investering for to milliarder: DSV vil bygge Europas største logistikcenter

Simon H. Galsgaard (til højre), administrerende direktør i DSV Road, og Peter Sørensen (til venstre), borgmester i Horsens Kommune, præsenterede onsdag planen om at bygge Europas største logistikcenter med kun én lejer i Horsens. Byggeriet skal foregå ved siden af DSV's nuværende hovedlokation i Horsens på det areal, der kan anes i baggrunden. Foto: Morten Pape
Logistikvirksomheden DSV vil investere to milliarder kroner i et nyt logistikcenter i Horsens, der både skal være CO2-besparende og rigt på automatiserede processer.
Annonce

Logistik: Om seks år ligger Europas største logistikcenter med kun én lejer i Horsens.

Sådan lyder sigtet i en markant udvidelsesplan, logistikvirksomheden DSV Panalpina A/S præsenterede ved en pressemøde onsdag.

Virksomheden, der har hovedkontor i Hedehusene, har købt 500.000 kvadratmeter jord i Horsens nær E45 med henblik på at opføre et nyt logistikcenter i et projekt, der anslås at koste i omegnen af to milliarder kroner. Et center, der skal opføres ved siden af DSV's eksisterende faciliteter i Lund ved Horsens.


Tanken er at konsolidere vores lagre i Horsens, som både vil sikre os økonomiske besparelser, større effektivitet og større tidsbesparelser.

Simon Galsgaard


- Vores nuværende faciliteter er ikke store nok til den vækst, vi forventer at se de kommende år. Vi har brug for mere plads til at rumme såvel vores medarbejdere som volumen i vores forretning, siger Simon H. Galsgaard, administrerende direktør i DSV Road Denmark, der er en af tre divisioner i DSV-koncernen.

De to øvrige er DSV Air & Sea og DSV Solution, der hvad angår DSV's aktiviteter i Horsens og omegn angår i øjeblikket er spredt ud på andre lokationer i lokalområdet, Gedved og Hedensted. Med udvidelsen vil DSV samle alle deres aktiviteter i Horsens og omegn under samme tag.

Det nye logistikcenter skal opføres på et 700.000 kvadratmeter stort areal, hvoraf DSV har købt 500.000 kvadratmeter af Horsens Kommune. Illustration: AK83 Arkitekter

- Tanken er at konsolidere vores lagre i Horsens, som både vil sikre os økonomiske besparelser, større effektivitet og større tidsbesparelser, siger Simon H. Galsgaard, der kalder Horsens for et vigtigt knudepunkt i forhold til virksomhedens distributionsmønstre mellem Norden og Europa.

Annonce

Står færdig i 2026

DSV vil selv stå for at bygge det nye logistikcenter, der skal opføres på et areal, der i alt rummer 700.000 kvadratmeter, heraf ejer DSV 200.000 i forvejen.

Når byggeriet står færdig, bliver det sat til salg, så DSV kan leje sig ind i det.

DSV Panalpina A/S

DSV blev etableret i 1976 og har hovedkontor i Hedehusene.

Virksomheden er i dag en global logistikvirksomhed, der beskæftiger sig med tre divisioner: DSV Road (vejgodstransport), DSV Air & Sea (transport i luften og over hav) og DSV Solution (lagervirksomhed).

Firmaet har de seneste år været på opkøb i det globale marked. Først i 2016, hvor DSV købte amerikanske UTI Worldwide Inc., og siden i 2019, hvor det danske firma købte schweiziske Panalpina.

Foruden Hedehusene er DSV repræsenteret spredt i Jylland, Fyn og Sjælland, heriblandt i Horsens, hvor firmaet har afdelinger i Lund og Gedved ved Horsens samt i Hedensted.

I forbindelse med byggeriet af et nyt logistikcenter vil DSV flytte sine aktiviteter i Hedensted og Gedved til Lund.

Byggeriet omfatter cirka 18.000 kvadratmeter kontorbygning, en såkaldt cross-dockterminal til omfordeling af varer på cirka 50.000 kvadratmeter, og endelig mellem 200.000 og 269.000 kvadratmeter logistikfaciliteter.

Der skal efter planen tages første spadestik i august 2021, og det endelige byggeri forventes færdig i 2026. Som de enkelte afdelinger bliver klar, vil DSV løbende tage dem i brug og således afvikle deres aktiviteter i Gedved og Hedensted.

Annonce

250 nye arbejdspladser

Med byggeriet vil DSV tage et skridt i en såvel grøn som automatiseret retning.

- DSV har en ambition om at nedbringe firmaets CO2-udledning med 40 procent fra 2019 til 2030. Den ambition skal dette projektet bidrage til at indfri med energieffektive bygninger og ved at spare mellemtransporter i området, siger Simon H. Galgsgaard.

DSV, der i dag adresse i Lund ved Horsens, beskæftiger 750 medarbejdere i Horsens. Det tal vil stige med minimum 250, når det nye logistikcenter er blevet bygget. Foto: DSV

- Samtidig skal det nye center fremtidssikre DSV. Det betyder, at alle manuelle processer, der kan automatiseres, bliver det, siger direktøren.

I dag har DSV cirka 750 arbejdspladser i Horsens. Det tal vil stige til over 1000, når byggeriet står færdig.

Dertil kommer cirka 250 arbejdspladser i anlægsfasen.

Annonce

En stor dag for Horsens

I lokal sammenhæng er byggeprojektet historisk. Ifølge borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S), der også deltog ved pressemødet, har kommunen aldrig før solgt stor en mængde erhvervsjord.

- Der er tale om et areal, som svarer til 70 fodboldbaner. Det er en stor dag for Horsens, siger Peter Sørensen, der betragter DSV's investering med stor vigtighed i en krisetid.

- Vi står i øjeblikket i en af de største kriser, så en investering som denne skaber tryghed for lønmodtagerne, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce