Annonce
Kerteminde

Er blevet for stor til Tietgenbyen: Virksomhed bygger ny fabrik for 80 millioner kroner i Langeskov

Stifter af exodraft Peter Hermansen, tager onsdag det første spadestik til den nye fabrik i Langeskov. Arkivfoto: Trondur Dalsgard
I løbet af 10 år er virksomheden exodraft vokset ud af pladsen i Tietgenbyen. Der er succes med blandt røgsugere, varmegenvinding og som noget helt nyt: brændeovnsfiltre.

Behov for mere plads til fremtidens grønne løsninger er hovedårsagen til byggeriet af en ny fabrik til exodraft, hvor især produktion af partikelfilter til brændeovne og industriel varmegenvinding har vokseværk.

Den nye fabrik, der placeres med facade lige ud til motorvejen i Langeskov, vil således danne rammerne for exodraft, der går en lys fremtid i møde, i takt med at behovet for rensning af brændeovnsrøg og udnyttelse af overskudsvarme fra industrien stiger.

Det cirka 8.400 m2 store byggeri igangsættes med første spadestik den 15. januar 2020 og forventes færdigt i december 2020. Første spadestik tages af Peter Hermansen, direktør i moderselskabet PHX Holding og bestyrelsesformand i exodraft, samt af Kasper Ejsing Olesen, borgmester i Kerteminde Kommune.

Når byggeriet er færdigt, samles kræfterne, således at exodraft inkl. datterselskaberne exodraft systems og PHX innovation flytter ind på adressen.

Annonce

Grønne løsninger

I exodraft-koncernen arbejdes der med tre grønne løsninger, som går godt i tråd med FN’s verdensmål: Optimering af forbrænding gennem røgsugere (FN’s verdensmål nr. 3), Partikelfilter til reduktion af partikeludledning fra brændeovne (FN’s verdensmål nr. 3), Varmegenvinding fra overskudsvarme fra industrien (FN’s verdensmål nr. 7).

exodraft-koncernen omsætter i dag for 100 millioner kroner og har 45 medarbejdere fordelt på fem lande, hvoraf langt størstedelen flytter ind i den nye fabrik primo 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce