Annonce
Kerteminde

Invasiv-art sætter stopper for udstilling

Corona-virus er pludselig ikke til at komme udenom, når man vil lave en udstilling om invasive arter, konstaterer Naturama/Fjord&Bælt. PR-plakat

Kerteminde: Åbningen af fællesudstillingen Invasive Arter – Nye Dyr på Naturama i Svendborg og Fjord&Bælt i Kerteminde skulle have fundet sted fredag 3. april, men en uventet gæst er kommet i vejen. Endda en invasiv en af slagsen: Gæt selv hvilken, opfordrer arrangørerne.

Udstillingen skulle handle om invasive arter, der er ikke høre hjemme i Danmark, som mårhunden, signalkrebsen, den asiatiske hveps og mange andre arter, som vi kalder invasive.

- Vi møder nu en invasiv art, coronavirus, som har direkte og massiv indflydelse på os mennesker. Vi kan derfor ikke tale om invasive arter i vores udstillinger uden også at tale om virusinvasioner, siger Mette Thybo, direktør for Naturama/Fjord&Bælt, i en pressemeddelelse.

Når udstillingerne åbner på den anden side af coronakrisen, bliver virusinvasioner derfor også en del af fortællingen. Og arrangørerne vil gerne have publikums historier om coronavirus - men også for eksempel landmandens oplevelser med afrikansk svinepest eller udlandsrejsendes møde med invasive virusarter. Naturama/Fjord&Bælt udvikler en særlig hjemmeside, hvor man kan fortælle om sine virusoplevelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce