Annonce
Sydfyn

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Dette vildsvin blev fundet på Rosemark Strand mandag. I alt er der nu rapporteret om fem fund. Foto: Privat
Nu er der - indtil videre - fundet i alt fem vildsvin på Ærøs sydkyst. Chefkonsulent i Fødevarestyrelsen kalder det "ret exceptionelt".

Ærø: Svineflugten fortsætter. Nu - i skrivende stund onsdag formiddag, må vi hellere tilføje - er der fundet i alt fem vildsvin på Ærøs sydkyst. Det fortæller dyrlæge Georg Möger fra Ærø Dyrlægerne, som har stået for at give besked videre til fødevaremyndighederne om vildsvinefundene.

Søndag blev det første vildsvin fundet på Eriks Hale. Mandag dukkede det næste op på Risemark Strand, og tirsdag eftermiddag kom der melding om endnu et, som ifølge Georg Möger blev fundet på Tranderup Strand. De sidste to blev fundet sent tirsdag eftermiddag og aften, henholdsvis ved Voderup og Jørbæk ved Søby, fortæller dyrlægen.

Han har ikke nogen bud på årsagen til de mange vildsvinefund.

- Vi har i bund og grund ikke noget med det at gøre. Vi er bare budbringer, og så overlader vi resten til Fødevarestyrelsen, siger han.

Det er ikke onsdag formiddag lykkedes at få en kommentar fra Stig Mellergaard, der er chefkonsulent i Fødevarestyrelsens dyresundhedskontor. Men han har både talt om "statistiske ekstremiteter" til Fyns Amts Avis, og til TV2, da der var fundet fire vildsvin, kaldte han det "ret exceptionelt", da der normalt kun dukker to-tre døde vildsvin op i Danmark om året. Han mener, de kan være fra Nordtyskland.

- Det kunne være en so, der har været ude og svømme med sine unger, og de så måske er druknet, eller at de ikke er kommet i land i hvert fald. Det kan forklare, at de kommer ind samlet, sagde han tirsdag til DR Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce