Annonce
Nordfyn

Intet vand i hele Otterup fredag morgen: Vandværk lukket akut ned

Intet vand i hanerne i hele Otterup. Fredag morgen var ikke en sjov dag for dem, der gerne ville have haft et morgenbad. Foto: Arkivfoto
I cirka en time fredag morgen var der intet vand i hanerne i Otterup. Vandværk blev akut lukket ned på grund af et alvorligt rørbrud i centrum af byen.

Otterup: Fra cirka klokken 06.30-07:30 fredag morgen kunne folk i hele Otterup hverken tage bad eller få vand til kaffen. Det skyldes, at Otterup Vandværk blev akut lukket ned på grund af et alvorligt rørbrud i centrum af byen.

Det fortæller Svend Aage Rasmussen, der er ansat på Otterup Vandværk.

- Der er sket et rørbrud på en af vores 160 mm vandledninger i krydset Søndergade/Jernbanegade. Der fosser 250 kubikmeter vand (250.000 liter, red) ud i timen, hvis ikke vi får det lukket ned hurtigt. Og det gjorde vi heldigvis. Fra jeg får alarmen, til vi har lukket vandværket ned og slukket for pumperne, går der cirka 10 minutter, fortæller han og tilføjer:

- Der bliver en masse lufthuller i vandet, når folk har brugt vand, mens der er et rørbrud. Vi var derfor nødt til at køre trykket langsomt op igen for ikke at få rørsprængninger andre steder i byen.

Annonce

Fossede vand ud

Svend Aage Rasmussen fortæller, at rørbruddet er sket i en udgravning, hvor entreprenører lige for tiden arbejder.

- Vandet fossede tværs over vejen i krydset, så der var ingen tvivl om, hvor bruddet var sket. Selvom vores fire pumper kørte på fuld knald på vandværket, var der stadigvæk ikke tryk nok, så vores nødpumper startede også. Da jeg kommer ned på vandværket og får lukket for alt, er vi oppe og pumpe 250 kubikmeter ud i timen, og det er voldsomt meget.

Svend Aage Rasmussen ved endnu ikke, hvad der er årsagen til rørbruddet, men han har et bud på det.

- Jeg tænker, at det er fordi, der har været arbejdet med rørene i forbindelse med alt arbejdet med fjernvarmen. Det ligner en fuglerede dernede, og det kan jo ikke undgås, når man graver sådan et sted med vandrør, fjernvarmerør og el-kabler i jorden. Der er måske en entreprenør, der er kommet til at trække i et rør, så det har fået en lille skade, men det er svært at sige med sikkerhed lige nu.

Det er anden gang på 25 år, at man har været nødsaget til at lukke ned for vandværket på grund af rørbrud.

- Vi beklager selvfølgelig, og vi forventer, at der er kommet styr på det nu. Vores trykprøver ser gode ud, siger Svend Aage Rasmussen.

Beboerne i Søndergade fik først vand i hanerne igen ved 11-tiden, oplyser Svend Aage Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce