Annonce
Indland

Intet skjult: Kamera er sat op på stenkaster-bro

Der er nu sat kameraer op på motorvejsbroen ved Skallebølle Foto: Kim Rune

Langesøvej-broen over den Fynske Motorvej har fået kamera - og der skiltes med det.

Det er meningen, at politiet skal kunne overvåge forskellige veje og broer i Danmark med mobile kameraer, som kan flyttes rundt efter behov.

Det fortalte justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i november sidste år efter flere episoder, hvor der var kastet sten mod biler - blandt andet fra et par broer over den Fynske Motorvej.

Efter den seneste episode kort før jul sidste år, da flere biler var blevet ramt af sten kastet ned fra Langesøvej-broen ved afkørsel 53 (Odense V) - samme sted hvor et stenkast i august 2016 kostede en tysk kvinde livet og invaliderede hendes mand - oplyste Rigspolitiet, at de første kameraer ville blive sat op i januar, men deres placering skulle være hemmelig.

- Vi oplyser af taktiske grunde ikke, hvor de opstilles, lød det i en meddelelse fra kommunikationsdirektør i Rigspolitiet Anders Frandsen.

Nu er netop Langesøvejs bro over E20 imidlertid blevet udstyret med et kamera, og det ser hverken særligt mobilt eller skjult ud, skriver TV2 Fyn, som har været forbi stedet.

Kameraet er sat op for enden af broen, og det er markeret med et blåt skilt, før man kommer til broen.

Annonce
Der er nu sat kameraer op på motorvejsbroen ved Skallebølle Foto: Kim Rune
Der er nu sat kameraer op på motorvejsbroen ved Skallebølle Foto: Kim Rune
Der er nu sat kameraer op på motorvejsbroen ved Skallebølle Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce