Annonce
Odense

Intet flertal for modersmålsundervisning

I heldagsskolen kan man dog undervise på modersmål.

ODENSE: På trods af de seneste dages omdiskuterede sag, hvor en somalisk børn- og ungeforening er blevet beskyldt for at slå børnene over fingrene, mener rådmand Erik Simonsen (NA) ikke, der er grund til at genindføre modersmålsundervisning.

Sagen har ellers fået både Socialdemokraterne og SF til at foreslå modersmålsundervisningen genindført.

Men rådmand Erik Simonsen understreger meget klart, at kommunen efter hans mening ikke skal stå for at lære børn af indvandrere deres forældres sprog.

- Det er ikke en kommunal opgave, men en frivillig ordning som forældrene selv skal betale.

- At tilbyde modersmålsundervisning anser jeg og Ny Alliance for at være formynderisk. Det skal tværtimod være et tilvalg, som forældrene selv finansierer, således at der er alvor bag.

- Det handler om ansvarlighed, og det handler om tillid til, at når forældrene selv arrangerer undervisning, så er det i orden, og så er det i gode hænder, mener rådmand Erik Simonsen.

Også rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen Jane Je-gind (V) afviser at genindføre modersmålsundervisning.

- Jeg er modstander af undervisningen, som vi havde den for nogle år tilbage. Jeg mener ikke, det bidrager til eller understøtter integrationen. Og jeg synes, at det er en voldsom konklusion at drage lige pludselig, fordi der er mistanke mod en lille privat fritidsklub. Den kobling kan jeg slet ikke følge.

Jane Jegind mener, at kommunen har fat i andre og bedre metoder til at styrke integrationen: - Jeg så meget gerne, at vi kunne finde midler til at videreføre heldagskolen på de tre skoler i Vollsmose. Fordi heldagsskolen åbenlyst har givet rigtig mange gode resultater. Børnene har simpelthen langt bedre muligheder for at klare sig efter folkeskolen.

På heldagsskolen mener Jane Jegind, at undervisning på modersmålet kan være i orden, hvis lærerne vurderer, at det er det, der skal til.

- I nogle tilfælde kan man inddrage modersmålet for at lære dem danske begreber, men det beror på en faglig vurdering på den enkelte skole, forklarer Jane Jegind (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce