Annonce
Nordfyn

Intet at komme efter: Alligevel har lille grillbar haft indbrud tre gange på en måned

Farsmors Grill i Søndersø bliver nu hurtigst muligt udstyrret med et udvidet alarmsystem. Foto: Henrik Larsen

Thi le Nguyen har i 14 år haft Farmors Grill i Søndersø og har gennem årene haft indbrud flere gange. Den seneste måned tre gange, selv om der intet er at komme efter.

Søndersø: Jo, flere kontanter og værdigenstande, man ligger inde med, jo mere udsat bliver man også for at blive ramt af indbrud.

Sådan plejer logikken at være, men den er sat ud af kraft, når det handler om Farmors Grill i Søndersø. I løbet af den seneste måned er den lille grillbar blevet ramt af indbrud/hærværk tre gange. Og det selv om der intet er af nævneværdi værdi at komme efter. Senest blev der stjålet en kasse cola.

Indehaver Thi le Nguyen fortæller, at hun tager alt med sig hjem om aftenen. Ergo vil det være skønne spildte kræfter, skulle tyvene finde på at komme igen. Hun har haft grillbaren i 14 år, og det er ikke første gang, at der har været indbrud. I år 2012 blev hun også udsat for et røveri, der resulterede i, at en 18-årig mand blev idømt 10 måneders fængsel.

Med de tre indbrud i løbet af kort tid skulle man tro, at grillbaren var en guldsmedeforretning eller en anden af den type forretninger, som traditionelt bliver nødt til at sikre grundigt mod indbrud. Virkeligheden er den stik modsatte for den lille grillbar, der i øvrigt for få måneder siden blev tildelt en elite smiley af Fødevarestyrelsen.

Annonce

Døgnkamera

I frustration over de seneste indbrud har Thi le Nguyens børn blandt andet skrevet følgende på grillbarens facebookside:

- Vi skriver dette for at fortælle jer at der ingen værdier er i grillen om aftenen, og til jer som vælger at begå hærværk: Syntes I selv, det er i orden at ødelægge andres forretning og få en gammel kvinde til at arbejde ekstra hårdt.

De skriver videre, at der nu bliver installeret en udvidet alarm med døgnkamera, som sender optagelser direkte videre til vagtfirmaet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce