Annonce
Faaborg-Midtfyn

Intersportindbrud: Maskerede tyve løb med 20 mærkevarejakker

Jeppe Holm og Casper Stelzner er mest trætte af alt bøvlet, som et indbrud giver. Nu skal de bruge en masse tid på at gøre op, hvad der er stjålet - ud over at de skal støvsuger og rydde op efter tyvene. Foto: Palle Søby

En bølge af indbrud skyller hen over Faaborg i øjeblikket. Senest gik det ud over Intersport, der fik stjålet forskellige mærkevarer tidligt onsdag morgen. Politiet efterlyser tre yngre mænd i en sort Ford Focus stationcar.

Faaborg: Guldsmed Duus, Super Brugsen, Helios, Tony's Pizza - og nu Intersport.

Når der sker tilstrækkelig mange indbrud på tilstrækkelig kort tid, kan man godt begynde at tale om en bølge. Og det er, hvad Faaborgs butiksliv er udsat for i øjeblikket.

Seneste indbrud skete onsdag morgen, hvor politiet klokken 4.42 fik melding om indbrud i Intersport i Torvegade, efter en alarm var blevet udløst i butikken.

- Vi har også et vidne, der ser en sort bil, som viser sig at være en Ford Focus stationcar i en ældre udgave, køre fra stedet med tre gerningsmænd, oplyser vagtchef Anders Furbo Therkelsen.

Tyvene var kommet ind ved at smadre en rude i indgangsdøren. Allerede i de tidlige morgentimer blev en midlertidig rude sat i.

Midt på formiddagen er Jeppe Holm og Casper Stelzner i gang med at gøre op, hvad tyvene har fået med sig.

- De er gået efter mærkevarer som North Face-jakker, Adidas-trøjer og Nike-bukser. Vi har ikke helt overblik endnu, men det drejer sig måske om 20 jakker, nogle trøjer og nogle bukser. Men det er helt tydeligt, at de har vidst, hvad de skulle gå efter, så de har helt sikkert været i butikken på forhånd, siger Jeppe Holm.

- Men det værste er alt det bøvl, det giver. At vi nu skal bruge en masse tid på at gøre op, hvad der er stjålet, tilføjer han.

- Ja, det er bare træls, at vi skal bruge tid på at støvsuge glasskår og rydde op, supplerer Casper Stelzner.

Annonce
Intersport i Torvegade er den seneste af en række burikker i Faaborg, der har haft indbrud på det seneste. Foto: Palle Søby

Overbo råbte ad tyvene

Det var en vågen overbo, der slog alarm til politiet.

- Han råbte ad tyvene, men de talte åbenbart ikke dansk. Også svigersønnen ovre fra Restaurant Dang overværede indbruddet og hørte alarmen, hvorefter politiet og vagten kom. Vagten sagde, at der virkelig skal noget til for at smadre ruden, fortæller Jeppe Holm, der straks susede hen i butikken, da han fik meldingen om indbruddet.

Jeppe Holm og Casper Stelzner forsikrer, at kunderne ikke kommer til at mærke indbruddet ved Black Friday på fredag.

- Vi er jo en kædebutik, så vi kan lynhurtigt få nye varer hjem, siger Casper Stelzner.

Politiet har udsendt følgende signalement af de tre gerningsmænd:

Alle tre beskrives som yngre mænd, der talte formentlig arabisk indbyrdes. De havde trekvart lange jakker med hætter trukket hen over hovedet. Den ene havde desuden under hætten et rødt tørklæde, der dækkede det nederste af ansigtet.

Bilen, de kørte væk i, var en sort Ford Focus stationcar med grå og sorte hjulkapsler. De kørte fra Intersport og drejede til højre ad Mellemgade.

Politiet vil gerne høre fra folk, der måtte have set den sorte Ford Focus i eller omkring Faaborg. Fyns Politi tager imod oplysninger på telefon 114.

Udefra er der ingen synlige tegn på indbrud. Lige bortset fra den grønne tape her øverst på ruden i indgangsdøren. Det er en midlertidig rude, som blev sat efter indbruddet i de tidlige morgentimer. Foto: Palle Søby
Klokken var 4.42, da politiet onsdag morgen fik melding om et indbrud i Intersport i Torvegade i Faaborg. Tre personer blev set køre fra stedet i en sort Ford Focus stationcar af ældre dato. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce