Annonce
Middelfart

International koncern tager over: Sund og Skov genåbnede fredag med ny forpagter

Sund og Skov, der har været lukket siden efteråret, genåbnede fredag og skifter navn til Landal Greenparks. Foto: Sund og Skov.
Landal Greenparks har i dag overtaget driften af det tidligere Middelfart Feriecenter, som har været lukket og til salg siden efteråret.

Middelfart: Det bliver som ventet den internationale feriepark-koncern Landal Greenparks med hovedsæde i Holland, der overtager Sund og Skov Konference- og Feriecenter, som har været lukket siden efteråret på grund af økonomiske problemer. Landal Greenparks har indgået en foreløbig 15-årig driftsaftale med Stensdal Group, der har tabt store millionbeløb på driften, siden de købte det tidligere Middelfart Feriecenter på Hindsgavl-halvøen for fem år siden.

Det fik Stensdal Group til sidste efterår at fyre samtlige medarbejdere og sætte centeret til salg.

Det endte i stedet med en forpagtningsaftale med Landal Greenparks. Aftalen har under forhandlingerne været betinget af, at mindst 80 af de godt 120 feriehusejere ville indgå en eneretsaftale med Landal om udlejning af husene. Det tal er nu nået.

- Vi er oppe på 81 underskrevne aftaler med husejerne, og jeg tror på, at 10-15 flere følger med, siger Kent Lodberg, salgs- og marketingchef til Fyens Stiftstidende.

Sund og Skov Konference- og Feriecenter genåbnede allerede fredag og vil inden sommer skifte navn til Landal Middelfart. Stedet ændrer desuden karakter fra konferencecenter til feriepark. Parken bliver den sjette danske i Landals række og den første øst for Lillebælt. I første omgang får chefen for Landal i Ebeltoft, Kaj Jensen, det daglige ansvar i Middelfart.

Annonce

Landal Greenparks

Landal Greenparks er Europas største ferieparkkæde og driver i alt 90 parker og 15.000 ferieboliger fordelt over ni europæiske lande. I Danmark tæller kæden ferieparkerne Søhøjlandet, Rønbjerg, Seawest, Grønhøj Strand og Ebeltoft. De fem parkeradskiller sig fra hinanden i faciliteter og oplevelser. Fælles for parkerne er, at de byder på badeland og masser af aktiviteter i naturen. Blandt kerneværdierne er ønsket om at give gæsterne en god ferie i grønne rammer, og for hele kæden gælder et stramt fokus på bæredygtighed, oplyser kæden.

Kæden oplyser, at ambitionen er, at Landal Greenparks inden 2030 er CO2-neutral. 95 procent af kædens parker inkl. de fem danske er i dag grønstemplet af den internationale turismebranches førende miljøorganisation Green Key.

Vil gerne vokse i Danmark

- Tilføjelsen af Sund og Skov til vores portefølje er helt i tråd med vores ambitioner om yderligere ekspansion i Danmark. Den store strategiske satsning bliver uden tvivl skiftet fra konferencepark til feriepark, men vi ser det som en både langsigtet og holdbar løsning i overensstemmelse med efterspørgslen i markedet, siger Søren Sandberg, adm. direktør for Landal Greenparks i Danmark.

Han lover, at Landal Greenparks vil investere i en opgradering af parken, så faciliteter og aktivitetsudbud lever op til kædens internationale niveau.

I januar 2018 overtog Landal-kæden ferieparkerne Grønhøj Strand, Ebeltoft, Rønbjerg, Seawest og Søhøjlandet, der tidligere udgjorde Dayz Resort. Siden har Landal Greenparks ifølge Søren Sandberg investeret over 25 millioner kroner i udviklingen af parkerne i form af bæredygtige faciliteter og indendørs- og udendørsaktiviteter for børn i alle aldre.

- Fælles for alle parkerne er beliggenheden i grønne og naturskønne omgivelser, hvorfor valget blandt andet faldt på Sund og Skov Konference- og Feriecenter, siger Søren Sandberg og føjer til, at Landal på to år er vokset med 22 procent i antal bookinger i gennemsnit i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce