Annonce
Sydfyn

International fortællerfestival kommer til Svendborg

Fortælleren Maria Junghans har været med til at lokke den internationale fortællerfestival til Svendborg. Arkivfoto
Omkring 150 nordiske fortællere kommer til Svendborg for at deltage i en fire dage lang, international fortællerfestival i 2021.

Svendborg: Et rykind af de større rammer Svendborg i 2021.

Den sydfynske købstad skal nemlig danne ramme om Federation for European Storytelling, FEST, som en international konference - eller festival, om man vil - for nordiske fortællere.

Det oplyser pr-virksomheden Kommpress i en pressemeddelelse.

I den kan også læses, at festivalen forventes at få deltagelse af omkring 150 kreative fortællere, og at de skal dele viden, historier og erfaringer med hinanden og såmænd også lige holde en generalforsamling.

Det skal de jo have lov til, men det interessante for den brede skare er, at der ifølge pressemeddelelsen arbejdes på at åbne dørene, så svendborgenserne får mulighed for at høre fortællernes historier. Hvilket jo godt kan gå hen og blive en oplevelse.

Svendborg på fin liste

Tidligere udgaver af konferencen har været holdt steder som Oslo, Paris, Rom og Ljubljana - byer, som Svendborg størrelsesmæssigt ikke kan konkurrere med.

Og når det alligevel er lykkedes at få lokket konferencen til Sydfyn, skyldes det ifølge pressemeddelelsen en ihærdig kulisseindsats fra organisationen Inspiring Denmark og Maria Junghans - en prisvindende fortæller, som for to år siden bosatte sig i netop Svendborg. Og som i øvrigt har lært kunsten af Vigga Bro, som i brede kredse er kendt som Danmarks bedste fortæller.

Konferencen bliver holdt i perioden fra 9. til 12. juni 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce