Annonce
Odense

Intern mail afslører: Odense Letbane i strid med flere entreprenører

Barslund er ifølge mail fra Dansk Byggeri ikke den enestre entreprenør, som oplever, at Odense Letbane ikke betaler sine regninger. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Mail fra Dansk Byggeri fortæller om flere problemer og om en ophidset letbanedirektør Mogens Hagelskær, der skal have optrådt "fjendtligt og afvisende" på et møde. Odense Letbane vil ikke stille op til interview, men har udsendt en pressemeddelelse.

Det er ikke kun Barslund, men flere entreprenører på letbaneprojektet, som Odense Letbane har tvister med.

Oplysningen fremgår af en intern mail dateret 28. november skrevet erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Mailen er en opsummering af hans oplevelse af et møde mellem Barslund og Odense Letbane afholdt tre dage forinden, den 25. november. Et møde som ifølge mailen var sat i stand på foranledning af Barslund gennem kontakt til borgmesterforvaltningen i Odense Kommune.

Torben Liborius skriver: "Dansk Byggeri har kendskab til, at flere entreprenører beskæftiget på Odense Letbane har en oplevelse af mangelfuldt projektmateriale, endsige fravigelser af AB18-aftalegrundlaget og en træg eller manglende betaling af gennemførte arbejder".

Fyens Stiftstidende er kommet i besiddelse af en række fortrolige og interne dokumenter - blandt andet mailen her fra Dansk Byggeris erhvervspolitiske direktør Torben Liborius, som beretter om, at Odense Letbane ikke kun ligger i strid med en entrenør, men flere.

Fjendtlig og afvisende

På mødet den 25. november, som mailen henviser til, beskriver Torben Liborius, hvordan han oplevede Odense Letbanes adm. direktør Mogens Hagelskær på mødet.

"Her optrådte letbanen CEO, Mogens Hagelskær, fjendtligt og afvisende over for dialog med Barslund, og han var direkte provokeret af, at der havde været henvendelse til kommunens politiske niveau", fremgår det.

I øvrigt skal Mogens Hagelskær på mødet have afvist at have modtaget et standsningsvarsel afsendt af Barslunds advokat den 18. november, selv om Barslund og dennes advokat i andre fortrolige dokumenter, Fyens Stiftstidende er i besiddelse af, hævder at have flere typer dokumentation for, at mailen rent faktisk blev afsendt til letbanekontoret den pågældende dag.

Fyens Stiftstidende har torsdag været i kontakt med Torben Liborius. Han bekræfter mailens ægthed, men afviser derudover at udtale sig.

Annonce

Vil ikke give interview

Avisen har også kontaktet Odense Letbane for at få et interview, men det afviser kommunikationschef for letbanen Benthe Vestergaard.

Kort før klokken 18 har letbanekontoret dog, efter henvendelser fra flere medier, udsendt en pressemeddelelse, hvor Mogens Hagelskær udtaler:

"Uanset hvor meget fortroligt materiale, der lækkes, så betaler jeg ikke regninger, som der ikke er dokumentation for. Mine egne medarbejdere får heller ikke refunderet så meget som en krone til en togbillet, uden at de kommer med regningen. Ligeså får entreprenører ikke penge for arbejde, som de ikke kan dokumentere. Jeg forvalter skatteyderpenge – og selvfølgelig betaler jeg ikke regninger, som der ikke er dokumentation for".

Han fortsætter:

”Og uanset hvor meget fortroligt materiale, som andre parter lækker, så kommenterer jeg ikke sagen i dens detaljer. Løsningen kan kun findes ved, at Barslund genoptager arbejdet og dokumenterer deres arbejde. Så skal jeg nok betale regningerne. Sker det ikke, så har vi retlige regler i voldgiftssystemet til at løse sådanne konflikter."

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bag gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt børnehjem i Odense til politiet - for kidnapning

Odense For abonnenter

Har du også undret dig? Så længe går der, før skinnerne skal rives op og skiftes ud

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: Havnedirektør forventer investeringer for mange hundreder millioner

Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Faaborg-Midtfyn

Forslag om offentlige stier på private marker vækker vrede: - Om de så tilbød mig fem millioner, ville svaret være nej

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Annonce