Annonce
Odense

Interesseorganisationer ser frem til, at 1,8 milliard kroner skal rette op på fortidens forsømmelser

Skolerne i Odense har et vedligeholdelsesefterslæb på omkring 228 mio. kroner. De næste ti år vil politikerne bruge 500 mio. kroner for at løfte de fysiske rammer. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce

Vi har spurgt tre intereesseorganisationer, hvad de siger til aftalen:

1 Ældrerådet, formand Dagmar Andersen:

Dagmar Andersen, formand for Ældrerådet i Odense. Arkivfoto: Odense Kommune

- Vi ved, at der kommer til at mangle plejehjemsboliger fremover, så det er glædeligt, at der nu er sat penge af til det. Det samme gør sig gældende med demenspladser og aflastningspladser til pårørende, som i perioder lige har brug for et åndehul væk fra den demente.

- Vi er også meget tilfredse med, at man nu vil prøve at lave flere lokale steder a la Seniorhuset Odense, for det er vigtigt, at man også får de muligheder ude i lokalområderne. For mange ældre er transport et problem i den sidste tid, hvor man ikke kan transportere sig selv, fx via bil, og derfor er det vigtigt, at de muligheder, man har for at være social, ligger i et nærområde. Samtidig ser vi også, at sådan et sted tiltrækker mange frivillige - i seniorhuset har vi næsten 200 frivillige, som arbejder for at lave alle de aktiviteter, huset tilbyder.

2 SIKO, formand Henrik Schmidt

Henrik Schmidt, formand for SIKO Odense.

- Det er godt, at politikerne nu vil imødekomme noget af det renoverings- og vedligeholdelses-efterslæb, der ligger, for visse grupper i befolkningen er ikke interesseret i at komme i en idrætsforening, når faciliteterne ikke er moderne og indbydende nok. Så vælger de i stedet de kommercielle fitnesscentre. Vi vil imidlertid gerne noget andet, nemlig at tilbyde et forpligtende fællesskab med nogle gode rammer, så folk kan knytte bekendtskaber på tværs.

- Vi sætter også pris på de tanker, der er om, at kommunen overtager de bestående kunstgræsbaner og derudover etablere nogle nye. Vedligehold af kunstgræsbaner har vist sig at være en alt for stor byrde for de enkelte klubber. Første og anden generations banerne har desværre vist sig at være stærkt forurenende - uden at vi vidste det - og det er et kæmpe problem for klubberne.

3 Odense Lærerforening, fællestillidsmand Jan Andersen

Lærer og tillidsrepræsentant på Rosengårdskolen

- Pengene falder på et enormt tørt sted, for vi trænger virkelig til, at der bliver gjort noget for folkeskolerne. De er meget forskelligt vedligeholdt og trænger til et generelt løft, fordi der har været sparet helt vildt på området gennem mange år, så det er positivt, at der nu er sat penge af.

- I dag er det svært at leve op til folkeskolereformen (som skolerne har arbejdet på siden 2014, red.), fordi den har været underfinansieret fra begyndelsen. Vi laver en kæmpe indsats hver dag, men alt det, man gerne vil, er ikke muligt, fordi pengene ikke fulgte med. Det kan vi ikke være bekendt. Og det, håber jeg på, bliver anderledes fremover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce