Annonce
Odense

Intensiveret corona-kamp i Vollsmose: Stort test-rykind i beboerhuse

Medarbejdere fra Dias Rengøring var sendt på ekstra-arbejde i weekenden for at spritte alle håndtag, gelændere og elevatorer af i alle Vollsmoses opgange. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Beboerne i den virusplagede bydel tog mod podere og rengøringsfolk med kyshånd, da testhold lørdag formiddag rykkede ind for at få has på landets højeste incidenstal.

Odense: I hvide dragter, handsker og med visirer for ansigterne slog et hold rengøringsassistenter til med sprit, vand og sæbe i alle Vollsmoses opgange lørdag formiddag.

Dias Rengøring har normalt tjansen med at vaske trapper i hele det store boligområde med omkring 9000 indbyggere, men i denne weekenden lød opgaven på at spritte alle håndtag, gelændere og elevatorer af i alle opgange, i alle parker og alle haver.

Den lille gruppe rengøringsmedarbejdere var blot et af mange synlige tegn på, at Vollsmose er på den anden ende i denne weekend, hvor coronasmitten plager bydelen med høje incidenstal trods en massiv testindsats i den forgangne uge, hvor over 4000 borgere i bydelen har ladet sig teste.

Annonce

20 vesteklædte gadeplansmedarbejdere, der gik fra dør til dør fra Styrelsen for Patientsikkerhed var et andet tegn. Presseopbuddet et tredje.

Kampen for at banke smitten ned i den omdiskuterede bydel er intensiveret i denne weekend, hvor mobile testenheder fra Carelink tilbyder tests ultralokalt i boligområdet. Lørdag formiddag var det i beboerhusene i Granparken, Birkeparken og Hybenhaven. Senere på dagen flyttede teststederne til yderligere to beboerhuse og til en bus ved Spar i Slåenhaven.

Coronasmitte i Vollsmose

Over 4000 borgere har siden lørdag ladet sig teste i bydelen Vollsmose. Beboere fra Vollsmose kan også have ladet sig teste i andre bydele - det fremgår ikke af tallet.

Incidenstallet for Vollsmosebydelen var lørdag 951 - hvilket vil sige antallet af smittede  den seneste uge ud af 100.000 borgere. Det er et lille fald fra fredag, hvor tallet var 973.

Lørdag var ni registreret smittet det seneste døgn i Vollsmose. I den seneste uge er 87 smittede i bydelen.

Husk os i næste uge

Og allerede fra klokken 10, da de nye teststeder åbnede, kvitterede Vollsmoseborgerne med at stille op til test, og hurtigt blev der skabt en lille kø af ventende borgere i Grandparken.

En af dem var Susanne Hansen, der er stor tilhænger af den store ultra-lokale indsats.

- Det er rigtig godt, og vi skal nok komme og blive testet her, hvor vi bor. Men de skal komme i næste uge også, for der er brug for mange tests den kommende tid, bemærkede hun.


- Det er rigtig godt, og vi skal nok komme og blive testet her, hvor vi bor. Men de skal komme i næste uge også, for der er brug for mange tests den kommende tid.

Susanne Hansen, beboer i Granparken


Per Ove Hansen (tv) og Nishan Ganesh bor begge i Birkeparken og glæder sig over muligheden for at blive testet nærmest lige uden for opgangen. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Også Niloofar Ghodrati stod i kø til at lade sig teste. Hun er studerende på SDU og bor sammen med en roommate i Grandparken.

- Det her er en positiv indsats, og det er godt. Hvis der havde været tale om tvang, er jeg bange for, at det kunne have haft den modsatte effekt, sagde hun, der glæder sig over, at de mange tilbudte kviktests er af den nye slags, hvor vatpinden kun skal halvt op i næseborerne.

Annonce

Fald i incidenstallene

I Birkeparken var der også et konstant flow af borgere til teststedet i beboerhuset lørdag formiddag. Her var beboerformand Nishan Ganesh ikke i tvivl om, at de helt lokale teststeder har en god effekt.

- Det skaber synlighed og tilgængelighed. Vi er lidt på bagkant nu, hvor incidenstallene har været så høje, men vi er nødt til at komme på forkant. Derfor tror jeg ligeså godt, man kunne skabe et permanent teststed her i bydelen, for smitten er kommet for at blive, tror jeg. Længe har teststederne flyttet rundt, og det forvirrer folk, sagde han.

Incidenstallet for Vollsmose-bydelen var lørdag faldet til 951, hvilket er et lille fald fra fredagens 973. Incidenstallet for hele Odense Kommune er 117, hvilket vil sige, at 117 er smittede per 100.000 borgere den seneste uge. I alt er 23 fundet smittet med coronavirus det seneste døgn i Odense Kommune.

Lørdag formiddag lod mange sig teste i Granparkens Beboerhus. Carelink, der stod for de nye kviktest med korte vatpinde, havde 14 mand på arbejde i Vollsmose lørdag. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Lina redder landmændenes 'affald': Har reddet mere end tusind raske høns fra aflivning

Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Odense

74-årige Jette er forsvundet ved banegården i Odense: Hun er begyndende dement

Sport For abonnenter

Flere fynske hold er med i pokalhatten - Marienlyst overbeviste mod rival, og Næsby tvang FC Fredericia ud i straffesparkskonkurrence

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

På udebane som BZ'er: Tidligere voldspiller finder nye veje

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mandag fik Heidi lov til at holde sin søn for første gang siden maj: Og nu får brødrene lov til at besøge lille Marco

Middelfart For abonnenter

Nabo til plejehjem efterlyser plan for tomme boliger: - Det er, som om det er ved at gå til

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Assens

Pressede sosu-hjælpere inviterer kolleger til møde om arbejdsforhold: -Vi håber på, at vi bliver hørt helt oppe i toppen

Annonce