Annonce
Kultur

Intens ung eksistentialisme

En sårbar og følsom bog om en ung kvindes forsøg på at finde sig selv i et voksent liv

Det er næsten svært at trække vejret. Sætning på sætning afløser hinanden kun adskilt af kommaer. Der er ingen pauser. Der er ingenting, der er vigtigere end andet i norske Eline Lund Fjærens intense eksistentialistiske fortælling ?Klokken og sengen?.

Hun har styr på sin sproglige teknik og sit genrevalg. Den 19-årige kvindelige hovedperson er i centrum både i fortællingen og i sit verdenssyn. Midt i en følsom, depressiv og intens periode af livet, møder læseren kvinden, som frigør og isolerer sig på samme tid. I hendes depressivitet bliver alt lige gyldigt og lige vigtigt. En pointe, som forfatteren understreger med sin overlegne sproglige formåen. Hun lægger lige meget sproglig vægt på hovedpersonens relationer med andre mennesker og hendes følelser, som hendes toiletbesøg eller opvasken.

Og på den måde bliver eksistentialismen navlepillende, selvoptaget og meget intens. Næsten så intens, at det er en lettelse, at bogen ikke er på flere end 128 sider. Alligevel er ?Klokken og sengen? en lille, flot og følsom bog fra en ung norsk forfatter, man får fine forventninger til.

Roman:

Eline Lund Fjæren: ?Klokken & sengen?

128 sider

169 sider

Løvens forlang

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce