Annonce
Assens

Integration i skarp konkurrence

Pia Offer Madsen (V):- Det er en god idé at oprette et integrationsråd, men det må ikke blive en ekstra administrativ udgift for Assens Kommune. Vi har i det respektive udvalg (Uddannelse, Børn og Familie, red.) været med til at prioritere flere midler til Assensskolen, og der er ikke flere midler lige nu. Der er mange områder, som trænger til et løft, og vi vil gerne styrke skolerne generelt, ikke blot tosprogsområdet. Jeg oplever, at der i lokalsamfundene er et ønske om at fordele flygtninge mere jævnt, og det er en skam, hvis det er boligforhold, der skal stå i vejen for det. Vi har jo et udvalg, der arbejder med planområdet, herunder boligmassen, og det kunne jo være en opgave for dem.
Varme emner såsom ældrepleje og besparelser på børneområdet kan gøre det vanskeligt for Socialdemokratiet at få integration højt op på den politiske dagsorden. Fyens Stiftstidende har spurgt andre partier i byrådet, hvordan de vil prioritere integration.

Brødtekst

Annonce
Jens Henrik Thulesen Dahl (DF):- Jeg vil gerne være med til at tage en diskussion om det i byrådet, men hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg, at med de udfordringer, vi har på ældreområdet i Assens Kommune, så har jeg svært ved at se, hvordan vi skal finde flere ressourcer til integration. Der er to ben i det. Kommunerne har en forpligtelse til at arbejde med hjemsendelse og til at hjælpe flygtninge til at komme tilbage til deres fædreland, det er det ene ben. Det vil også frigive nogle ressourcer. Det andet er at sikre, at der er ressourcer til dem, der er tilbage, for eksempel på Assensskolen. Der har tidligere været snak om, om man kunne sprede de tosprogede elever ud til flere skoler, og det kunne måske være en mulighed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce