Annonce
Nordfyn

Instruktørmangel: Store forskelle i det fynske gymnastiklandskab

Bjarne Stenshøj Hansen foreslår, at foreningerne måske kan dele instruktører ved at arbejde sammen. Arkivfoto
Krogsbølle Gymnastik og Idrætsforening kæmper for at få nye instruktører, men ifølge Bjarne Stenshøj Hansen fra DGI Fyn er der store forskelle i gymnastiklandskabet.
Annonce

Der er, ifølge  Bjarne Stenhøj Hansen, idrætskonsulent hos DGI Fyn, stor forskel på antallet af instruktører i de fynske gymnastikforeninger.

Han oplever, at der er flere ting, som spiller ind, når foreningerne skal finde instruktører. Derfor har han svært ved at tegne et entydigt billede.


Vi skal tænke, at vi skal hjælpe hinanden i stedet for at hugge fra hinanden.

Bjarne Stenhøj Hansen, idrætskonsulent hos DGI Fyn


- Billedet er meget bredt, når man spørger foreningerne, hvordan det går, for det handler også om, hvad de søger. Enkelte foreninger siger, at de har hold, som de ikke kan finde instruktører til her og nu, og så må de sætte holdene på pause. Andre foreninger siger, at man arbejder med de målgrupper, de finder instruktører til.

Annonce

Flere løsninger

Bjarne Stenhøj Hansen har flere løsninger til, hvad foreningerne kan gøre. Han anbefaler blandt andet, at de skal udnytte de kontakter, der er omkring foreningerne.

- I bestyrelserne kan man snakke om, hvem i sit netværk, der kan bruges som ny instruktør, og det samme kan man gøre hos instruktør-teamet. Hvis det er børneholdene, drejer det sig nogle gange også om at involvere forældrene. Jo mere man arbejder med sit netværk, jo flere kontaktflader har man.

Han foreslår også, at foreningerne kan blive bedre til at hjælpe hinanden ved at finde instruktører, der har mulighed for at hjælpe i mere end én forening.

- Det er noget af det, jeg taler om, når jeg besøger foreningerne,  hvorvidt det er muligt at finde nogle instruktører, der kunne have lyst til at instruere to gange om ugen i stedet for en enkelt. Vi skal hjælpe hinanden i stedet for at hugge fra hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce