Annonce
Kerteminde

Instruktørens tre gode grunde til at se den nye danske komedie: Lille Sommerfugl

Optagelserne til Søren Kragh-Jacobsens nye komedie "Lille sommerfugl" er begyndt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Komediedramaet Lille Sommerfugl optages blandt andet i Hersnap nord for Kerteminde. Instruktør Søren Kragh-Jacobsen giver dig tre gode grunde til, at du skal gå i biografen og se filmen til næste efterår.

Kerteminde: På en øde gård i Hersnap midt i en stor mudderpøl fandt optagelserne til et nyt dansk komediedrama med Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne sted. Instruktør Søren Kragh-Jacobsen giver her tre gode grunde til, at du skal tage ind at se filmen.

Annonce

1) For underholdningen og det gode humørs skyld

- Du skal tage ind at se den, hvis du gerne vil underholdes og komme i godt humør, siger Søren Kragh-Jacobsen.

Lille Sommerfugl er et komediedrama, der i store dele af filmen udspiller sig i et forsamlingshus til et guldbryllup. Her forløber ikke alt efter planen, og der udspiller sig dramaer i flere forskellige generationer.

1) Den musikalske oplevelse

- Du skal tage ind at se den - og høre den - fordi der er en masse musik med i den, siger Søren Kragh-Jacobsen.

Søren Kragh-Jacobsen er ikke kun kendt som filminstruktør, men også som sanger og komponist. Blandt andet har han lavet hittet 'Mona, Mona, Mona'. I Lille Sommerfugl har Søren Kragh-Jacobsen lavet nye sange, som du får mulighed for at høre.

3) Skuespillerne

- Du skal se den, fordi der er et galleri af strålende skuespillere, som folder sig ud, siger Søren Kragh-Jacobsen.

Lille Sommerfugl er en stjernebesat film med Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne. Derudover er væsentlige biroller besat af Finn Nielsen, Mia Lyhne, Peder Thomas Pedersen og Sarah Grünewald. Derfor får du chancen for at se nogle af Danmarks ypperste skuespillere på det store lærred.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce