Annonce
Kultur

Instruktør Anders Refn vender tilbage til Fyn: Opfølger til krigsdramatisk publikumssucces filmes i Svendborg

Anders Refn (anden fra venstre) under indspilningen af "De forbandede år" i 2019. Omkring ham ses skuespillerne Julie Agnete Vang i lys jakke og Bodil Jørgensen i gul jakke. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
"Opgøret - de forbandede år 2", efterfølgeren til Anders Refns krigsdrama fra 2020, er netop gået i optagelse. Med støtte fra FilmFyn vender den stjernebesatte storfilmproduktion tilbage til Fyn, denne gang med indspilninger i Svendborg og på Langeland.

Svendborg: Det er en splittet Familien Skov, publikum møder, når instruktør Anders Refns anden filmfortælling fra årene omkring nazisternes besættelse af Danmark efter planen får premiere i marts 2022.

Filmen "Opgøret - de forbandede år 2" er, som titlen antyder, en opfølger til Anders Refns biografsucces "De forbandede år" og omhandler tiden op til Samarbejdspolitikkens forlis i 1943 og frem til befrielsen i maj 1945.

Når produktionen kommer til Fyn i forsommeren 2021, er fynske filmarbejdere - blandt andet uddannet på den uafhængige fynske filmuddannelse 18Frames - med på det store filmhold. Filmen optages på lokationer i Svendborg og på Langeland, mens dele af filmens efterarbejde kommer til at foregå på det fynske Boltinggaard Gods.

Annonce

Militærhistorisk Museum i Odense bidrager også med ekspertviden til filmen i form af den fynske militærhistoriker Claus Skaarenborg, der som konsulent hjælper filmholdet med at sikre, at eksempelvis våben og uniformer er korrekt gengivet .

Gensyn med velkendte ansigter

Publikum kan glæde sig til et gensyn med en lang række velkendte skuespillere i "Opgøret - de forbandede år 2". Hele hovedcastet fra første del er således ombord på opfølgeren, hvor særligt talentet Mads Reuther, som spiller modstandskæmperen Aksel, vil være i front. Ligeledes møder vi endnu engang de unge stjerner Gustav Dyekjær Giese, Sara Viktoria Bjerregaard Christensen, Lue Dittmann Støvelbæk og Sylvester Byder.

Skuespillerne Jesper Christensen og Bodil Jørgensen - sidstnævnte modtog Svend Prisen for årets kvindelige skuespiller for rollen i "De forbandede år" - indtager atter rollerne som Karl og Eva Skov.

Udover FilmFyn har Det Danske Filminstitut v/ Markedsordningen, TV 2 Danmark og Nordisk Film & TV Fond ydet støtte til filmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce