Annonce
Erhverv

Instagram og annoncer løfter Facebooks omsætning

Det går godt for Facebook, hvis man kigger i regnskabet for fjerde kvartal. Her steg omsætningen mere end forventet. (Arkivfoto).

Det månedlige antal aktive brugere på Facebook er steget til 2,32 milliarder, viser kvartalsregnskab.

Facebook overrasker i sit regnskab for fjerde kvartal positivt.

Selskabet bag det populære sociale medie leverer i regnskabet en omsætning, der er steget til 16,91 milliarder dollar. Det svarer til omkring 110 milliarder kroner.

Analytikerne forventede en omsætning på 16,39 milliarder dollar - cirka 106,5 milliarder kroner.

Overskuddet er ifølge nyhedsbureauet AFP steget med hele 61 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Væksten kan Facebook takke en voksende Instagram-forretning og en støt stigende vækst i sit annoncesalg til virksomheder for.

Det månedlige antal aktive brugere er steget til 2,32 milliarder - hvilket falder godt i tråd med forventningerne. Det er en stigning på ni procent i forhold til året før.

- Vores fællesskab og forretning fortsætter med at vokse, siger stifter og topchef Mark Zuckerberg i en meddelelse.

Facebook har ellers knoklet med at holde antallet af aktive Facebook-brugere oppe.

Ifølge DR Medieforskning og rapporten Medieudviklingen 2018 var færre danskere på Facebook dagligt i 2018. Ifølge rapporten er det specielt de 12-24-årige, som bruger mindre tid på Facebook.

Efter regnskabet stiger aktien med næsten syv procent i eftermarkedet.

Facebook vokser også massivt, hvad angår ansatte. Den 31. december var antallet af ansatte hos det sociale medie 35.587.

Haris Anwar, der er analytiker hos investing.com, fortæller efter regnskabet, at det værste er ovre for det sociale medie.

- Dets annonceforretning og brugerengagement er ikke blevet påvirket trods den negative storm det seneste år, siger analytikeren.

Facebook har lovet at fokusere på privatliv og sikkerhed på Facebook efter en række sager om delt brugerdata og propaganda, som har skadet det sociale medies image.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce