Annonce
Livsstil

Inspiration: Julebord – dæk dig

PR-foto: Langkilde & Søn
Julen er hjerternes fest, og det bliver ofte fejret med familie og venner rundt om julebordet. Find her inspiration til bordopdækningen.

Jul i flagdug

Langkilde & Søn er mest kendt for deres produktion af flag, men i år udvider designvirksomheden deres sortiment med kollektionen Christmas, der byder på 11 juleprodukter som blandt andet adventskalender, juledug og -sok. Alt sammen syet i stof til flagduge og broderet med klassiske julemotiver. Et styk juleserviet koster 89 kroner. www.langkilde-søn.dk.

Annonce
Moments. PR-foto: Rosendahl

Stjernedrys

Rosendahl er klar med et nyt design af signaturserien Grand Cru med navnet Moments. Porcelænsstellet er stjernebestrøet med en gulddekoration på kanten af det hvide porcelæn. Den enkelte stjernekonfetti gør, at Moments også passer godt til opdækning af et nytårsbord. En stor tallerken koster 200 kroner. www.rosendahl.dk.

Engleflok

Med afsæt i originalt Bjørn Wiinblad-design lanceres denne jul en gulddekoreret engleflok, der som lysestager bærer lyset frem i juletræet, i vindueskarmen eller på julebordet. Men også som et klassisk krybbespil, som iscenesætter julens budskab. Et krybbespil til juletræslys findes i varianterne Gabriel, Maria & Jesus og de tre vise mænd. Lysestagen Gabriel koster 170 kroner, vejledende pris. www.bjornwiinblad-denmark.dk.

PR-foto: Bjørn Wiinblad

Hammershøi Jul

Svend Hammershøi var en verdenskendt kunstner, som var tilknyttet Kählers keramiske værksted. Denne jul lægger det hvide Hammershøi-porcelæn lærred til julemotiver som nøddeknækkeren, det flettede julehjerte og stjernen, der hænger på lærkegrene i Hammershøis gennemgående farvepalet af grangrøn og koglebrun. Kähler Hammershøi Julekrus koster 200 kroner, vejledende pris. www.kähler.dk.

PR-foto: Kähler

Nøddeknækkeren

Der kommer ofte nødder på bordet omkring juletid, men det er ikke uden kamp, man får adgang til den lækre spise. Ferm Living er denne jul klar med en nøddeknækker i deres Forest-serie. Den fås både i guld og afmattet sort. Pris fra 280 kroner. www.fermliving.dk.

PR-foto: Ferm Living
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce