Annonce
Nyborg

Innovation award 2021: Nyborg vil sætte pris på kreative unge

Dagen kommer til at udspille sig i Multihallen på Nyborg Gymnasium fra klokken 9 til 15. Her vil de unges innovative idéer i løbet af dagen blive præsenteret, og Mia Wagner vil gæste arrangementet.Foto: Vibeke Volder
Unge under 25 år fra Nyborg kommune får nu en enestående mulighed for at afprøve, hvad det vil sige at arbejde med et iværksætter-mindset, pitche en idé eller få ny viden med hjem i rygsækken.

Nyborg: Hvordan kan man tænde et lys hos de unge?

Det er den tanke, der ligger bag det nye projekt 'Innovation Award 2021', som Erhverv og Vækst i Nyborg Kommune i samarbejde med blandt andre Nyborg Gymnasium arrangerer den 8. november.

Selve dagen udspiller sig i multihallen på Nyborg Gymnasium.

Annonce

Vi glæder os helt sikkert, det er spændende, og fedt at kommunen har taget det initiativ. Vi kommer med en stor del af deltagerne, så det er et fint samarbejde mellem kommunen og ungdomsuddannelserne, som vi glæder os meget til at være en del af

Rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm

Her vil de unge deltagere stå ved boder og præsentere innovative og kreative løsningsforslag på forskellige cases, mens dommere vil bevæge sig rundt for at kigge, votere og bedømme.

Den succesfulde og dygtige iværksætter kendt fra 'Løvens Hule', Mia Wagner, vil også være at finde på dagen, hvor hun kommer og afslører dagens første-, anden- og tredjeplads, der vil få uddelt i alt 15.000 kroner i præmiesum.

- Vi har valgt at være med, fordi vi rigtig gerne vil have, at de unge mennesker får en tæt tilknytning til erhvervslivet og muligheden for at løse nogle virkelighedsnære opgaver. Det, synes vi, er rigtig godt for eleverne, men det er også godt for virksomhederne at få in-puts fra de unge, det er i virkeligheden en win-win for alle, fortæller rektor for Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm.

Kriterierne for at deltage er, at man skal være under 25 år og være under uddannelse eller arbejde i Nyborg Kommune.

Og på flere af ungdomsuddannelserne er det nye innovative award-show også tænkt ind som en del af undervisningen.

- Vi har undervisere, der har købt ind på projektet, og så skal klasserne arbejde med projekter og problemstillinger i timerne. Så er det meningen, at de bliver klædt på til at kunne deltage i konkurrencen, hvor de kan pitche idéerne og vinde præmier, fortæller Henrik Vestergaard Stokholm.

- Vi glæder os helt sikkert, det er spændende og fedt at kommunen har taget det initiativ. Vi kommer med en stor del af deltagerne, så det er et fint samarbejde mellem kommunen og ungdomsuddannelserne, som vi glæder os meget til at være en del af, tilføjer han.

Vil du være med?

Er du under 25 år og arbejder eller studerer i Nyborg Kommune, hører Erhverv og Vækst i Nyborg Kommune meget gerne fra dig.

Hvis du er studerende på Nyborg Gymnasium, FGU, VUC eller Ungdomsskolen, kan du tilmelde dig gennem din underviser.

Ellers kan tilmelding ske direkte gennem Erhverv og Vækst i Nyborg Kommune på 61 55 66 00 eller mail stb@nyborg.dk

Man kan tilmelde sig som enkeltperson eller som et hold på op til fire personer.

Tilmelding skal ske seneste den 25. oktober 2021.

Førstepladsens vil få tildelt en pengepræmie på 10.000 kroner, andenpladsen 4000 kroner og tredjepladsen 1000 kroner.

I løbet af dagen vil kompetente dommere inden for området gå rundt blandt de unge og bedømme deres idéer og præsentationer. Foto: Michael Bager

Dagens fire opgaver

På dagen vil de unge kunne komme med innovative løsninger til fire forskellige cases. Tre udvalgte og en valgfri.

Hotel Nyborg Strand er omdrejningspunkt for arrangementets første case, hvor man har spurgt om hjælp til at udtænke et løsningsforslag til at vise, at de lægger vægt på bæredygtighed i hotellets indgangsparti og reception.

Dagens anden case er et løsningsforslag til Munck Gruppen A/S om at finde nye, innovative løsninger til at forbedre den interne kommunikationen i virksomheden.

Den tredje case er Nyborg Kommunes egen, hvor man gerne vil have innovative forslag til, hvad kommunen kan gøre med den ekstra overskudsvarme.

Dagens sidste case er en freestyle, hvilket betyder, at opgaven er valgfri. Her er stort set alt tilladt - det eneste kriterium er, at det skal være nytænkende og kreative løsninger.

Dagens dommere vil blandt andet vurdere de mange innovative løsningsforslag på, hvordan de formidles og præsenteres, om løsningerne har relevans og løser et egentlig behov og om de er realistiske at føre ud i virkeligheden.

Tre hold vil gå videre til finalen, hvor de efter at have pitchet deres idé på scenen, får tildelt en første-, anden- eller tredjeplads.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anna Pippi drømmer kun om at kunne gå: Nu samler naboer penge ind til dyr operation i USA

Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

OB

OB skylder fansene en bedre spillemæssig præstation, mener Alexander Juel: - Vi skuffede virkelig meget på hjemmebane sidst

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Lyt: Døden ville ikke give slip, men 69-årige Bodil klagede aldrig

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

OB For abonnenter

Der laves om på to pladser efter nederlaget mod Viborg: Bashkim Kadrii lurer i OB's startopstilling

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Odense For abonnenter

Farlig ungdom og eksotiske kvinder: Ny bog tager dig med tilbage i Odenses historie

Assens For abonnenter

Kristian flyttede sit firma til hjembyen og fik alt for meget plads: Pludselig gik det lynhurtigt, og nu er næsten alt booket

Odense For abonnenter

10 år med kampe i kulissen: Derfor er forholdet mellem Konservative og Venstre i Odense så dårligt

Annonce