Annonce
Odense

Ingrid Kristensens dansekompagni forlod Odense efter 23 år: Savner ikke byen

Ingrid Kristensen sagde farvel til Odense efter 23 år og har ikke fortrudt det. Hun mener, at andre kunstformer end dansen blev prioriteret højere. Foto: Peter Leth-Larsen
Ingrid Kristensens dansekompagni forlod Odense på grund af manglende støtte fra byens politikere. Hun mener ikke, at de for alvor er interesserede i at prioritere dans som en del af byens kulturscene.

Odense: I 2016 modtog danser og koreograf Ingrid Kristensen H.C. Andersen æresprisen. Året efter sagde hun farvel til byen. Og det er ikke ligefrem, fordi danseren længes tilbage til Hans Christians gamle stad. Spørger man hende, var det nemlig en særdeles hård kamp at få byens politikere til at prioritere dansen.

- Man valgte fra byens side ikke at prioritere dansen, så det krævede mere og mere energi og kræfter for at få det til at lykkes i takt med, at økonomien og rammerne blev mindre og mindre, siger Ingrid Kristensen.

I 2017, da hun lukkede døren til Odense, sagde hun til Fyens Stiftstidende:

Annonce

- Jeg er virkelig overrasket over alle de muligheder, der har vist sig for os i København. Vi har gennem flere år snakket med Odense Kommune om nye udviklingsmuligheder uden at møde lydhørhed.

Den holdning har hun stadig, og hun mener, at det i høj grad skyldes, at Odenses politikere ikke for alvor har noget ønske om at prioritere dansen. Kigger man på en by som Aarhus, er Ingrid Kristensens vurdering, at der har siddet nogen tæt på magten, som har valgt at bakke op om dansen som kunstart. Den platform har der aldrig været i Odense, siger hun.


Jeg har ikke indtryk af, at politikerne ønsker dansen på kulturscenen i en sådan grad, at det faktisk prioriteres.

Ingrid Kristensen


- Odense er et af de steder, hvor man skal kæmpe ekstremt hårdt for at få det til at lykkes. Jeg tror ikke, der er forståelse for dansen. Dem, der skal træffe beslutningen, har ikke en forkærlighed for dans, og jeg tror, man vælger musikken og billedkunsten, siger hun og tilføjer:

- Det ville da være fantastisk, hvis dansen blev sat på dagsordenen. Men jeg har ikke indtryk af, at politikerne ønsker dansen på kulturscenen i en sådan grad, at det faktisk prioriteres.

Internationalt publikum

I dag laver Ingrid Kristensens dansekompagni forestillinger forskellige steder i Danmark, blandt andet i København. Og det er også en del af historien - at hun gerne ville prøve kræfter med et større og mere internationalt publikum.

Dansekompagniet nåede at være en del af Odenses kulturscene i 23 år, men danseren savner ikke Odense.

- Slet ikke. Men jeg kunne godt ønske mig for mine yngre kollegaer, som jeg ved kæmper og knokler for at få noget op at stå, at der var en smule mere opmærksomhed og kærlighed. For uanset hvad kan dansen noget helt særligt, afslutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce