Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Steak au poivre

Foto: Skovdalnordic.com

Som de fleste klassiske retter findes steak au poivre i mange versioner. Akkurat som boeuf bourguignon, som vi runder novembers madskole af med om en uge.

Madhistorikere mener, at steak au poivre stammer fra Normandiet i det 19. århundrede.

Rygtet siger, at det var en favorit til aftenmåltiderne i bistroer og på bordeller på grund af den euforiserende effekt, som peber siges at have. I begyndelsen af 1900-tallet var retten populær i restauranter i Paris. I dag er den på de fleste klassiske franske bistroers menukort.

Opskrift

Til fire personer

4 oksesteaks

1/2 dl sorte peberkorn

2 tsk. salt

1 lille løg

30 g smør

1 dl cognac

2,5 dl fløde

2 spsk. balsamicoeddike

Knus peberkorn fint og bland salt i. Gem en teskefuld peber.

Vend bøfferne i peberblandingen.

Smelt det meste af smørret og steg bøfferne tre minutter på hver side.

Pak dem ind i folie.

Hak løget fint.

Smelt lidt mere smør og steg finthakket løg i smørret.

Tilsæt en teskefuld knust peber.

Tilsæt cognac og lad alkoholen fordampe.

Når det er kogt ind, tilsættes fløden. Lad det koge op og smag til med eddike.

Server bøfferne med saucen og pommes frites.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce