Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Steak au poivre

Foto: Skovdalnordic.com

Som de fleste klassiske retter findes steak au poivre i mange versioner. Akkurat som boeuf bourguignon, som vi runder novembers madskole af med om en uge.

Madhistorikere mener, at steak au poivre stammer fra Normandiet i det 19. århundrede.

Rygtet siger, at det var en favorit til aftenmåltiderne i bistroer og på bordeller på grund af den euforiserende effekt, som peber siges at have. I begyndelsen af 1900-tallet var retten populær i restauranter i Paris. I dag er den på de fleste klassiske franske bistroers menukort.

Opskrift

Til fire personer

4 oksesteaks

1/2 dl sorte peberkorn

2 tsk. salt

1 lille løg

30 g smør

1 dl cognac

2,5 dl fløde

2 spsk. balsamicoeddike

Knus peberkorn fint og bland salt i. Gem en teskefuld peber.

Vend bøfferne i peberblandingen.

Smelt det meste af smørret og steg bøfferne tre minutter på hver side.

Pak dem ind i folie.

Hak løget fint.

Smelt lidt mere smør og steg finthakket løg i smørret.

Tilsæt en teskefuld knust peber.

Tilsæt cognac og lad alkoholen fordampe.

Når det er kogt ind, tilsættes fløden. Lad det koge op og smag til med eddike.

Server bøfferne med saucen og pommes frites.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce