Annonce
Livsstil

Inges køkken: Ramsløgsmayo

Foto: Skovdalnordic.com

Vi slutter madskolens ramsløgstema af med at lave vores egen hjemmelavede mayonnaise med ramsløg. Hvis du ikke vil lave mayo selv, så rør lidt ramsløgsolie i en almindelig mayonaise lidt ad gangen, så får den en smuk, grøn farve.

Brug den til alt, du ville bruge mayonnaise til i forvejen.

Denne mayonnaise, du kigger på lige nu, ryger på bordet til min veninde Rikkes 50-års fødselsdag, vistnok på fiskefrikadeller.

Annonce

Ingredienser

  • 30 g ramsløgsblade
  • 3 dl neutral olie
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker

Sådan gør du

Blend ramsløg og en deciliter af olien, indtil ramsløgsolien er helt grøn. Eller brug en deciliter af den ramsløgsolie, vi lavede i madskolen i sidste uge.

Pisk eller blend æggeblommer med eddike, salt og sukker. Tilsæt ramsløgsolien lidt ad gangen og fortsæt med resten af den neutrale olie.

Server på en skinkemad med røræg eller med kogt æg og rodfrugtchips.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce