Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Lilla løgblomster

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Velkommen til 2020's madskole, hvor vi lægger ud med en råvare, der er nem at få fat i. Og så er den tilmed billig og sund. Jeg kalder januar-skolen for sjove løg, for du kan bruge løg til meget mere, end du tror.

6 mellemstore rødløg

6 spsk. olivenolie

Salt

Urter - enten et par laurbærblade eller et par kviste rosmarin og timian

Friskkværnet sort peber

Forvarm ovnen til 175 grader. Lav i alt fire lodrette snit i hvert løg for at skabe otte kiler, der stadig er fastgjort ved rodenden.

Dryp lidt af olivenolien i en bageform og anbring derefter løgenes rodender nedad.

Spred resten af olivenolien i og omkring løgene.

Drys generøst med salt og få noget ind i løgenes midte.

Drys med urter.

Steg løgene i 40 minutter.

Omarrangér løgene, så deres kronblade bliver åbnet. Dryp til sidst et par skefulde af den karamelliserede løgjuice fra panden over dem.

Husk at krydre med salt og peber.

Tip: Prøv at bruge røget salt. Det er lækkert til denne ret med sin markante smag.

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce