Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Lilla løgblomster

Foto: Skovdalnordic.com

Velkommen til 2020's madskole, hvor vi lægger ud med en råvare, der er nem at få fat i. Og så er den tilmed billig og sund. Jeg kalder januar-skolen for sjove løg, for du kan bruge løg til meget mere, end du tror.

6 mellemstore rødløg

6 spsk. olivenolie

Salt

Urter - enten et par laurbærblade eller et par kviste rosmarin og timian

Friskkværnet sort peber

Forvarm ovnen til 175 grader. Lav i alt fire lodrette snit i hvert løg for at skabe otte kiler, der stadig er fastgjort ved rodenden.

Dryp lidt af olivenolien i en bageform og anbring derefter løgenes rodender nedad.

Spred resten af olivenolien i og omkring løgene.

Drys generøst med salt og få noget ind i løgenes midte.

Drys med urter.

Steg løgene i 40 minutter.

Omarrangér løgene, så deres kronblade bliver åbnet. Dryp til sidst et par skefulde af den karamelliserede løgjuice fra panden over dem.

Husk at krydre med salt og peber.

Tip: Prøv at bruge røget salt. Det er lækkert til denne ret med sin markante smag.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce