Så er vi lige præcis færdige med juleaften og de to juledage, men her i madskolen fortsætter vi med søde klassikere, der er sjove at lave derhjemme, i stedet for at købe færdiglavede.
Måske skal du prøve denne opskrift, når du har tid i julen? Du kan pynte de bagte donuts lige så tosset, du vil. Sågar med karamel og bacon, for det har jeg nemlig fået i Chicago, da jeg i forbindelse med mit arbejde besøgte den amerikanske by.
Til 12 styk
- 125 g sukker
- 2 æg
- 100 g blødt smør
- 180 g kagehvedemel fra Valsemøllen
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kardemomme
- 1 dl sødmælk
- 250 g flormelis
- Sort madfarve
- Pink madfarve
- Pebermyntebolsjer
For at lave denne opskrift skal du have en speciel donutform, som fås i førende isenkramforretninger.
Sådan gør du
Pisk sukker og æg skummende.
Tilsæt blødt eller smeltet smør. Bland hvedemel, bagepulver og krydderier i dejen.
Vend sødmælk i.
Smør eller spray donut-formene med fedtstof.
Formene fyldes halvt.
Bag dem ved 190 grader varmluft i cirka 10 minutter.
Når de bagte donuts er afkølede, er det tid til at pynte dem med alt, hvad fantasien byder på.