Annonce
Sport

Ingeniørevner skal hjælpe Martin Toft til perfekt enkeltstart

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den danske cykelrytter Martin Toft Madsen satser på at vinde torsdagens enkeltstart i PostNord Danmark Rundt.

Martin Toft Madsen har blikket stift rettet mod torsdagens enkeltstart i PostNord Danmark Rundt, hvor han stiller op for det bornholmske hold, BHS-Almeborg Bornholm.

Den rutinerede tempokonge slog tidligere på måneden den danske timerekord og har generelt haft god fart i cyklen på det seneste, når der skal køres rigtig stærkt.

Til det formål gør den 34-årige dansker brug af sin ingeniøruddannelse og tilbringer meget tid på selv at skrue på sin cykel.

- Der er jo ikke nogen, der er 30 procent bedre end de andre i sådan et felt her, så det er de sidste procenter, man kæmper om, og det kan betyde meget, at man lige bruger lidt ekstra tid på at forberede cyklen.

- Forskellen på at have en god cykel og en perfekt cykel kan godt give et halvt til et helt minut på sådan en enkeltstart i morgen. Det kan sagtens være afgørende for, om man vinder eller bliver nummer syv eller otte, siger Martin Toft Madsen.

Og det stjæler meget af hans tid at gøre cyklen toptunet.

- Jeg bruger i hvert fald en del timer hver uge på at sidde og nørde forskellige ting, researche lidt og teste forskellige ting af selv, så det går der meget tid med.

Også holdkammeraterne spørger ofte Toft Madsen om gode råd for at optimere cyklen.

Torsdagens enkeltstart i Danmark Rundt byder på 17 kilometer i fladt terræn. Den relativt korte rute kan dog være en ulempe for temporytteren.

- Jeg vil selvfølgelig hellere have de her lidt længere enkeltstarter på 40 kilometer eller sådan noget, men det får man bare ikke i sådan et kort etapeløb her, for så bliver de for afgørende, siger han.

Han tror dog stadig, at han har en god chance for at være hurtigst, men ser også flere andre stærke bud i Danmark Rundt-feltet.

- Umiddelbart er mine største konkurrenter Mikkel Bjerg og Mads Würtz Schmidt.

- Men med de her korte enkeltstarter er der ofte en enkelt eller to, der dukker op som trold af en æske.

- Så det vil ikke undre mig, hvis der er en udlænding eller to, der også blander sig, som man ikke lige havde forudset, men som har gode ben på dagen, siger Martin Toft Madsen.

Enkeltstarten torsdag bliver kørt i Grindsted vest for Billund, og den første rytter triller ud på ruten klokken 15, mens den sidste bliver sendt afsted klokken 17.10.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce