Annonce
Kerteminde

Ingeniør regnede forkert: Nu bliver kloakarbejde fire millioner dyrere end ventet

I næsten et år var Rynkeby spærret af på grund af et omfattende kloakseparerings-projekt midt i byen. Nu har Kerteminde Forsyning fået en ekstra-regning, fordi en ingeniør hos Orbicon regnede forkert.Arkivfoto: Helle Nordstrøm
Kerteminde Forsyning har fået en ekstraregning på det omfattende kloakarbejde, der har lukket Rynkeby i næsten et år. Ingeniørfirmaet Orbicon har regnet forkert.
Annonce

Rynkeby: Efter næsten et år med gravearbejde, vejspærringer og omkørsel på grund af et omfattende kloakseparerings-projekt midt i Rynkeby er trafikken så småt vendt tilbage til normalen i den lille by. Men knap var hullerne lukket igen og ny asfalt lagt på, før en ubehagelig overraskelse landede hos Kerteminde Forsyning. En ekstraregning på 4,5 millioner kroner.

Det fremgår af et referat fra seneste bestyrelsesmøde i Kerteminde Forsyning:

"Rådgivende ingeniørfirma Orbicon som har udarbejdet projektmaterialet har i forbindelse med en opdeling af projektet i to faser lavet en fejl vedrørende summen af m² befæstede arealer, bortskaffelse af asfalt, antallet af stikledninger og antallet af tilslutninger til hovedledningen. Afvigelsen i totalsummerne vil medføre, at projektet overskrides med cirka 4,5 millioner kroner."

Det svarer til cirka 10 procent af den samlede projektsum på 40-50 millioner.

Annonce

Forsyningen kunder skal betale

Og der er ingen andre til at betale end forsyningens kunder, forklarer Michael Høj-Larsen, der er direktør i Kerteminde Forsyning:

- Sådan er det næsten altid, når rådgiverne laver fejl. De penge får du aldrig hjem igen. Hvis vi skal køre en sag på det, vil man kigge på, hvad tabet for os har været, og man må jo sige, at vi har fået foretaget det arbejde, der var nødvendigt. Man har bare underdimensioneret hvor meget vej, der skulle graves op i forbindelse med projektet, siger han.

- Heldigvis har vi penge i kassen. Det er også derfor, vi lige har sat priserne ned på andre områder, siger han.

En eller anden kompensation i størrelsesordenen 50.000 kroner bliver der nok tale om:

- Vi er i dialog om, at vi skal have en slags kompensation, men det bliver slet ikke i størrelsesordenen 4,5 millioner, forklarer Michael Høj-Larsen.

Han har modtaget en redegørelse fra det rådgivende ingeniørfirma Orbicon. Men her kan man ikke præcist klargøre, hvad der er gået galt.

"Rekonstruktionen af forløbet er ikke muligt, da den pågældende medarbejder ikke længere er ansat hos Orbicon. Så vi har derfor vanskeligt ved at give en fyldestgørende begrundelse for årsagen til afvigelsen i summen," står der i redegørelsen.

Annonce
Annonce
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Annonce