Annonce
Sport

Ingen VM-hjælp til Danmark: Norge løber Sverige omkuld

Magnus Jøndal var på ny stærkt spillende for det norske håndboldlandshold, der besejrede Sverige.

Norge holdt liv i håbet om en plads i VM-semifinalen med en klar sejr over Sverige.

Det danske håndboldlandshold må vente til på onsdag med at få afgjort sin skæbne ved VM i håndbold.

Sverige kunne med en sejr over Norge have sendt Nikolaj Jacobsens tropper videre allerede mandag aften, men det var svenskerne aldrig for alvor i nærheden af.

Med en kraftpræstation vandt Norge med 30-27 og spillede sig dermed helt tilbage i kampen om semifinalepladserne.

Hvis Danmark slår Egypten senere mandag, kan danskerne tåle et nederlag på fire mål til Sverige i den sidste kamp på onsdag og alligevel avancere til medaljekampene.

Nordmændene gik på banen i Boxen, vel vidende at kun en sejr kunne bruges, og holdet spillede da også, som gjaldt det VM-livet.

Tempoet var højt fra start, og svenskerne havde nok at gøre med at hænge på i kampens første ti minutter.

De blågule fik dog arbejdet sig ind i kampen, men bedre end en føring på 11-9 blev det ikke, og der skulle mere til at hyle Norge ud af den.

Det ville ellers ikke have været så underligt, hvis nogle af de norske spillere havde tunge ben. Norge spillede sent søndag aften mod Egypten og havde således kun haft 20 timer til at restituere.

Nordmændene var dog i stand til at skrue tempoet i vejret igen mod slutningen af første halvleg, hvor især venstrefløjen Magnus Jøndal rullede sig ud med fem scoringer på ti minutter.

Målene var medvirkende til, at Norge kunne gå til pause med en føring på 17-14.

Den svenske målmand Mikael Appelgren fik ikke fat i meget og blev erstattet med Andreas Palicka fra anden halvlegs start.

Når man tillader de norske hurtigløbere en hel stribe kontrastød, er det dog svært at være målmand, og heller ikke Palicka kunne levere mirakler mellem de svenske målstænger.

Derfor fastholdt Norge et komfortabelt forspring, og det skandinaviske trekantsdrama kan fortsætte et par dage endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];