Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ingen vinterferie: Kostskoleelever indtager Europa-Parlamentet

Eleverne har sat kurs mod Strassbourg, og fredag indtager de EU-parlamentet. Privatfoto

Mens andre holder vinterferie skal ni elever fra Ringe Kost- og Realskole til Strasbourg for at arbejde som EU-politikere.

Ringe: Fredag d. 17. februar indtager 9 elever fra Ringe- Kost og Realskole Europa-Parlamentet i Strasbourg for at prøve kræfter med tilværelsen som politiker.

Én klasse fra hvert af de 28 medlemslande er inviteret til Euroscola, som arrangementet kaldes. Her skal de fra tidlig morgen til sen aften arbejde som politikere, nøjagtigt som virkelighedens politikere gør med udvalgsmøder, fremlæggelse af resolutioner, diskussioner og afstemninger.

De emner, der skal til debat, kan være spørgsmål som "Hvordan kan økonomisk vækst kombineres med miljøbeskyttelse?" eller "Hvordan kan Europa-Parlamentet styrke menneskerettighederne?". Arbejdssprogene er enten engelsk eller fransk, og alle debatindlæg skal foregå på et andet sprog end elevens modersmål.

Selvom EU er en del af elevernes pensum i afgangsklasserne, er det en stor udfordring, der venter eleverne fra Ringe Kost- og Realskole. For at være bedst muligt forberedte, har kostskolens elever modtaget ekstra undervisning hvor bl.a. spørgsmålene, der skal debatteres i Parlamentet, er gennemgået.

Euroscola og er et tiltag, der skal være med til at skabe viden og forståelse for Europa-Parlamentet som institution. Samtidigt giver det eleverne en unik mulighed for at møde ligesindede fra hele Europa med deres forskellige holdninger og kulturer. Naturligvis er der også et stort ønske fra politisk side om at skabe flere engagerede unge medborgere.

Eleverne har sat kurs mod Strassbourg, og fredag indtager de EU-parlamentet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce