Annonce
Kerteminde

Ingen ville være vinbonde i Marslev: Nyholmgaard Vin river vinstokkene op

Nyhomgaard Vin havde i 2013 besøg af Prins Henrik. Jan Nyholmgaard (t.v.) forærede ved den lejlighed prinsen tre flasker af sin vin. Foto: Morten Rode

Der er stadig åbent i butikken på Nyholmgaard Vin, hvor de sidste flasker af vingårdens produktion sælges.

Marslev: Det er ved at være sidste chance, hvis du vil sikre dig et par flasker af den prisvindende vin fra Nyholmgaard Vin i Marslev. Det lykkedes nemlig ikke parret bag vingården, Dina og Jan Nyholmgaard, at sælge deres vingård.

- Vi er ved at rydde vinmarken for vinstokke og har praktisk talt solgt alt vores udstyr, fortæller Jan Nyholmgaard, der sammen med sin kone Dina Nyholmgaard i 11 år har drevet vingården.

Parret satte sidste år vingården til salg, men på trods af, at deres vin har vundet adskillige fornemme priser, fandt parret ikke en køber.

- Vi havde lavet en aftale med ejendomsmægleren, at hvis den ikke var solgt inden 1. marts, så udløb vores aftale.

Vinstokkene på marken skal nemlig vinterbeskæres før 1.marts, og den opgave havde Jan og Dina Nyholmgaard besluttet sig for, at de ikke ville gå igang med i år.

- Der var ikke nogen, der syntes, de skulle være vinbonde i Danmark, og derfor gik vi igang med at rydde det hele, siger Jan Nyholmgaard.

- Der var da nogen, der var inde og kigge på det, men vi kunne sagens fornemme, at de ikke havde forstand på vin.

Annonce

Fem hektar ryddet

Parret valgte at sætte vingården til salg, fordi de længe har haft et ønske om at få et mindre fysisk krævende arbejdsliv.

- Den væsentligste årsag er, at det er fysisk hårdt at være vindbonde, og man er på rigtig mange timer i en lang sæson - og vi kan godt mærke, at vi bliver ikke yngre, siger Jan Nyholmgaard.

- Det har været 11 år, som vi ikke ville have været foruden, og vi har haft mange gode oplevelser, men nu starter et nyt kapitel i vores tilværelse, og det bliver ikke som vinbonde.

Når de fem hektar vinmarker er ryddet, bliver de enten solgt eller forpagtet bort.

- Vi har da snakket om, at vi var meget spændte på, hvordan vi ville have det med at gå og rydde vinmarkerne, når vi har brugt så mange timer herude, men vi har det godt med vores beslutning.

De nu tidligere vinbønder bliver boende på gården, hvor det stadig er muligt at købe deres vin i butikken.

- Folk skal bare komme og købe, og vi er til at snakke med om et godt tilbud, siger Jan Nyholmgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce