Annonce
Kerteminde

Ingen ville være vinbonde i Marslev: Nyholmgaard Vin river vinstokkene op

Nyhomgaard Vin havde i 2013 besøg af Prins Henrik. Jan Nyholmgaard (t.v.) forærede ved den lejlighed prinsen tre flasker af sin vin. Foto: Morten Rode

Der er stadig åbent i butikken på Nyholmgaard Vin, hvor de sidste flasker af vingårdens produktion sælges.

Annonce

Marslev: Det er ved at være sidste chance, hvis du vil sikre dig et par flasker af den prisvindende vin fra Nyholmgaard Vin i Marslev. Det lykkedes nemlig ikke parret bag vingården, Dina og Jan Nyholmgaard, at sælge deres vingård.

- Vi er ved at rydde vinmarken for vinstokke og har praktisk talt solgt alt vores udstyr, fortæller Jan Nyholmgaard, der sammen med sin kone Dina Nyholmgaard i 11 år har drevet vingården.

Parret satte sidste år vingården til salg, men på trods af, at deres vin har vundet adskillige fornemme priser, fandt parret ikke en køber.

- Vi havde lavet en aftale med ejendomsmægleren, at hvis den ikke var solgt inden 1. marts, så udløb vores aftale.

Vinstokkene på marken skal nemlig vinterbeskæres før 1.marts, og den opgave havde Jan og Dina Nyholmgaard besluttet sig for, at de ikke ville gå igang med i år.

- Der var ikke nogen, der syntes, de skulle være vinbonde i Danmark, og derfor gik vi igang med at rydde det hele, siger Jan Nyholmgaard.

- Der var da nogen, der var inde og kigge på det, men vi kunne sagens fornemme, at de ikke havde forstand på vin.

Annonce

Fem hektar ryddet

Parret valgte at sætte vingården til salg, fordi de længe har haft et ønske om at få et mindre fysisk krævende arbejdsliv.

- Den væsentligste årsag er, at det er fysisk hårdt at være vindbonde, og man er på rigtig mange timer i en lang sæson - og vi kan godt mærke, at vi bliver ikke yngre, siger Jan Nyholmgaard.

- Det har været 11 år, som vi ikke ville have været foruden, og vi har haft mange gode oplevelser, men nu starter et nyt kapitel i vores tilværelse, og det bliver ikke som vinbonde.

Når de fem hektar vinmarker er ryddet, bliver de enten solgt eller forpagtet bort.

- Vi har da snakket om, at vi var meget spændte på, hvordan vi ville have det med at gå og rydde vinmarkerne, når vi har brugt så mange timer herude, men vi har det godt med vores beslutning.

De nu tidligere vinbønder bliver boende på gården, hvor det stadig er muligt at købe deres vin i butikken.

- Folk skal bare komme og købe, og vi er til at snakke med om et godt tilbud, siger Jan Nyholmgaard.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce