Annonce
Odense

Ingen vandpolo og leg i vandet i Odense Friluftsbad: Politiet lukker stedet, hvis regler ikke overholdes

Der bliver både hevet ekstra rengøringspersonale og livreddere ind, når friluftsbadet åbner på onsdag. Arkivfoto: John Fredy
Chefen for Odense Idrætspark mener ikke, det er urealistisk at tro, at kravet om to meters afstand kan overholdes, når Odense Friluftsbad åbner
Annonce

Friluftsbadet åbner på onsdag den 3. juni, men ikke som man kender det. Når man er i vandet, skal man nemlig holde to meters afstand til andre personer. Det helt store spørgsmål er så, hvordan det kommer til at foregå.

- Den sikreste måde ville være at spænde en line i folk, men det er der jo ikke nogen, der gider, forklarer chef for Idrætsparken, Rune Bille.

I stedet vil de tale til det bedste i folk. Konsekvensen er nemlig, at politiet lukker friluftsbadet, hvis der stimler for mange folk sammen, og retningslinjerne ikke kan overholdes.

Er det ikke lidt urealistisk?

- Nej, for hvis det var urealistisk, så gjorde vi det ikke, siger Rune Bille og tilføjer:

- Rent praktisk findes der ikke et system, der kan garantere, at der altid er præcis to meter mellem folk, så nogle gange vil det være 1,80 meter og nogle gange 2,20, og det håber vi, der er forståelse for, lyder det fra chefen.

Annonce

Ingen sociale aktiviteter

Der er også kaldt ekstra personale ind. Dels er der ekstra rengøringspersonale, der skal opretholde en god hygiejne på både toiletter og i omklædningsrum. Men der vil også være ekstra livreddere, der holder øje med situationen i bassinet og hjælper gæsterne til at overholde afstandskravet.

Afstandskravet er med enkelte undtagelser blevet sat ned til én meter, men når man i friluftsbadet skal holde to meters afstand skyldes det, at svømning er en fysisk aktivitet, der kræver noget plads.

Rune Bille oplyser desuden, at alle redskaber, man kan lege med eller flyde på, er pillet ud af bassinet. Der er således tale om et åbent bassin med tove i, som man kan svømme almindelig banesvømning i, mens der ikke er åbnet for sociale aktiviteter i vandet.

Undtaget for afstandskravet er dog børnebassinerne, hvor en forælder gerne må være helt tæt på sit barn.

Også selve anlægget vil ændre udseende, idet der vil blive markeret firkanter, der på forhånd er målt op, og hvor man maksimalt må være 10 personer.

- Vi må godt være flere end 10 i anlægget. Det har Fyns Politi sagt god for. Men det kræver selvfølgelig, at folk opfører sig ordentligt, og der skal de her firkanter hjælpe folk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce