Annonce
Odense

Ingen udfordrede ham: Rahbæk Juel genvalgt som socialdemokratisk borgmesterkandidat

- Jeg er svær at skyde igennem sådan en aften, sagde Peter Rahbæk Juel, da han tirsdag aften på et digitalt møde i Socialdemokratiet blev genvalgt som partiets spidskandidat - og dermed også partiets kandidat til at have borgmesterpladsen i byrådssalen. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Det bliver som ventet Peter Rahbæk Juel, der ved årets kommunalvalg er Socialdemokratiets spids- og borgmesterkandidat. Det besluttede et enigt parti tirsdag aften.

Odense: Ingen modkandidater har stillet sig op som udfordrer.

Dermed bliver det - helt som ventet - borgmester Peter Rahbæk Juel, der også ved dette års kommunalvalg er Socialdemokratiets spidskandidat. Det står klart, efter partiet tirsdag aften afviklede et digitalt og ekstraordinært repræsentantskabsmøde.

Om lysten til at blive på borgmesterkontoret siger Rahbæk Juel:

Annonce

- Den udvikling, som Odense er inde i, og den plan, vi har arbejdet efter, den bærer frugt. Det brænder jeg for at være med til at arbejde videre med. Der er ingen grund til at ændre planen, fordi der er et valg, så vi skal holde fast i det, der er plan A, konstaterer han med en direkte forbindelse til Socialdemokratiets partibogstav.

Det er en plan, forklarer han, der fortsat vil kredse om velfærden - "den er vi er ekstremt optaget af, og som socialdemokrater står vi hver dag op for at lave politik for de fleste og ikke for de få" - ligesom et fokus vil være rettet mod finansieringen af den velfærd.

Intet letbanesvar

Bliver det med eller uden skattestigninger?

- Vi har hverken lovet mere eller mindre end velfærdsprocenten (den én procent store skattestigning, red.), og den er vi stort set i mål med. Vi skal øge indtægterne ved at skabe jobs gennem blandt andet turismen og robotindustrien, hvor vi ser en udvikling, fremhæver Peter Rahbæk Juel.

- Vi er pinligt bevidste omkring Odenses ledighed, men vi kan glæde os over, det er lykkedes at indsnævre gabet til landsgennemsnittet, og nu skal vi ud af coronaen.

Letbanens første etape åbner efter planen lige op til eller måske midt i valgkampen, og der er flere partier, der er stærke modstandere af en etape 2. Får vælgerne et klart svar på, hvad Socialdemokratiet mener, inden de skal sætte krydset?

- Man skal ikke reducere odenseansk politik eller byens udvikling til et spørgsmål om mere letbane eller ej, mener Peter Rahbæk Juel.

- Lige nu er vi i gang med en planundersøgelse af en eventuel etape 2, og den undersøgelse er først færdig i 2022. Så før den tid ved ingen partier, hvordan projektet vil se ud, hvad prisen er, og heller ikke om staten vil bidrage. Det er vigtige forudsætninger, vi ikke kender, og derfor er det omsonst at sige ja eller nej nu. Vi er optaget af at gøre det, der skal til, for at sikre en god udvikling i byen.

Det er alle partier vel?

- Men det er ikke alle partier, der har modet til at gå fra ord til handling, påpeger Rahbæk Juel.

Annonce

Stor fremgang sidst

Ved valget i 2017 gav vælgerne Socialdemokratiet en markant fremgang og øgede partiets pladser i byrådet fra ni til 13.

Hvad er jeres ambitioner ved valget i år?

- Vi går ikke til valg på at gå tilbage. Men vi ved også godt, at vi fik et rigtig flot resultat sidst. Det er vi enormt stolte og ydmyge over, understreger Peter Rahbæk Juel.

Han blev første gang valgt ind i Odense Byråd i 2006 og har været der siden. Han har været ældre- og handicaprådmand, social- og arbejdsmarkedsrådmand og har siden januar 2017 - efter Anker Boye trådte tilbage - siddet i borgmesterstolen.

Om Rahbæk Juel skal blive siddende afgøres ved kommunalvalget 16. november.

Annonce
Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Assens For abonnenter

Dramatisk opgør i SF: Fremtrædende medlemmer trækker sig fra vigtige poster - nyvalgt stemmesluger bliver udvalgsformand

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce