Annonce
Nyborg

Ingen tegn på indbrud: Tyv stjal større pengebeløb fra KinoVivo

Indbruddet hos KinoVivo er det indbrud nummer to i 2019. Det første indbrud forårsagede store ødelæggelser i biografen. Foto: Kasper Riggelsen
Natten til lørdag kom en tyv væk fra KinoVivo med et større pengebeløb. Medindehaver af biografen er chokeret over det nu andet indbrud hos dem i 2019.

NYBORG: En ulykke kommer sjældent alene er, hvad man desværre har måtte konstatere i KinoVino på Vægtergade i Nyborg.

Natten til lørdag blev biografen udsat for et større tyveri af penge.

- Det var penge, vi havde på et sikkert sted i biografen. Jeg kan ikke sige, hvor mange penge det drejer sig om, men det er ikke småpenge. Vi er i gang med at se på, hvad det præcise beløb er, siger Simon Storegaard, medejer af KinoVino.

Hvad der helt præcist er sket i sagen er indtil videre stadig lidt af et mysterium.

Sagen blev meldt til politiet lørdag formiddag, og betjente kørte ud til biografen for at undersøge stedet, men de kunne ikke finde nogle tegn på, at der var begået indbrud.

- Det er lidt en gåde, hvad der er sket. Vi er bange for, om nogen kunne have gemt sig i biografen og ventet på, at vi har lukket af. Det gør det kun endnu mere ubehageligt, siger Simon Storegaard.

Indbruddet er ikke den første negative hændelse, der har været i biografen i 2019. Tilbage i april brød en tyv ind i biografen og begik så stort hærværk i bygningen, at man var nødt til at lukke biografen nogle timer, mens blandt andet døre blev repareret.

I KinoVivo er de chokerede over det seneste tyveri.

- Det er ikke jo ikke første gang sådan noget sker, og vi er fuldstændig ødelagt over, at det nu er sket igen. Man taber modet, og det føles bare vanvittig uretfærdigt, siger Simon Storegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Har du lært noget nyt i dag?

Det indbydende og varierede tag-selv-bord i medielandskabet varede i 10 år. Så længe siden er det, at DR åbnede DR K og dermed lukkede kultur i bred forstand helt ind til kakkelbordet i vores stuer. Siden er vi danskere ikke bare blevet beriget, men også forkælet med bl.a. dokumentarudsendelser om musikere, aftenlange operaer, smalle film og en ikonisk Kunstquiz. Hver dag kunne vi være sikre på at lære noget nyt. Om tre uger er kulturens tv-guldalder slut. Når halvdelen af DRs tv-kanaler fra 2. januar 2020 lukker, reduceres den linde strøm af oplysning og dannelse på DR K til en ugentlig dag på DR2 og en streamingkanal kaldet DR2+. Langt fra de oprindelige ambitioner, som den daværende medieredaktør havde om at ville "invitere alle, som gerne vil have oplevelser med kulturelt indhold, til det helt store tag-selv-bord med kunst, kultur, historie, musik, design, arkitektur, mode, dramaserier fra DR-arkivet og fiktion fra hele verden". Ak. Sådan skrev indbyggerne i Palmyra på deres dødes grave, og sådan kunne vi også sige nu. Eller også kunne vi mene, at det kun er rimeligt at lukke DR K, når mediebilledet har ændret sig så voldsomt i løbet af de seneste 10 år, som det har. Det er evident, at flow-tv taber terræn i en udvikling, der allerede er beskrevet vidt og bredt. Men anderledes er det med kulturprogrammerne. De bliver netop det meningsgivende og sammenhængende, når resten af verden bliver serveret i underholdende småbidder. Det er i kulturen, vores horisont har mulighed for at blive udvidet, når vi ikke kan rumme flere af Bagedystens festkager og end ikke kan hidse os op over, at Vild med dans handler lige så meget om seksualitet som benarbejde. Et plaster på såret er det derfor, når kulturminister Rasmus Prehn som en del af finansloven annullerer besparelser for i alt 764 millioner kroner på landets museer. Det redder desværre ikke DR K, men det giver os lejlighed til at slukke tv'et og søge ud i virkeligheden og blive klogere.

Annonce