Annonce
Nyborg

Ingen tegn på indbrud: Tyv stjal større pengebeløb fra KinoVivo

Indbruddet hos KinoVivo er det indbrud nummer to i 2019. Det første indbrud forårsagede store ødelæggelser i biografen. Foto: Kasper Riggelsen
Natten til lørdag kom en tyv væk fra KinoVivo med et større pengebeløb. Medindehaver af biografen er chokeret over det nu andet indbrud hos dem i 2019.

NYBORG: En ulykke kommer sjældent alene er, hvad man desværre har måtte konstatere i KinoVino på Vægtergade i Nyborg.

Natten til lørdag blev biografen udsat for et større tyveri af penge.

- Det var penge, vi havde på et sikkert sted i biografen. Jeg kan ikke sige, hvor mange penge det drejer sig om, men det er ikke småpenge. Vi er i gang med at se på, hvad det præcise beløb er, siger Simon Storegaard, medejer af KinoVino.

Hvad der helt præcist er sket i sagen er indtil videre stadig lidt af et mysterium.

Sagen blev meldt til politiet lørdag formiddag, og betjente kørte ud til biografen for at undersøge stedet, men de kunne ikke finde nogle tegn på, at der var begået indbrud.

- Det er lidt en gåde, hvad der er sket. Vi er bange for, om nogen kunne have gemt sig i biografen og ventet på, at vi har lukket af. Det gør det kun endnu mere ubehageligt, siger Simon Storegaard.

Indbruddet er ikke den første negative hændelse, der har været i biografen i 2019. Tilbage i april brød en tyv ind i biografen og begik så stort hærværk i bygningen, at man var nødt til at lukke biografen nogle timer, mens blandt andet døre blev repareret.

I KinoVivo er de chokerede over det seneste tyveri.

- Det er ikke jo ikke første gang sådan noget sker, og vi er fuldstændig ødelagt over, at det nu er sket igen. Man taber modet, og det føles bare vanvittig uretfærdigt, siger Simon Storegaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce