Annonce
Fodbold

Ingen tømmermænd hos OKS efter oprykningsfesten

OKS-spilleren Søren Isøe hopper højt til vejrs i pokalkampen mod B1913, hvor OKS vandt 2-0. Foto: Sugi Thiru
Blot to døgn efter festen oven på oprykningen til Danmarksserien vandt OKS igen, da B1913 fra Danmarksserien blev besejret 2-0 i pokalkamp.

Fodbold: OKS, der i søndags rykkede op i Danmarksserien efter en sejr på 4-1 over Marstal/Rise, er klar til den første landsdækkende pokalrunde. Det står klart efter tirsdagens 2-0-sejr hjemme over B1913 foran cirka 300 tilskuere.

- Vi var gode på bolden og spillede hurtigt. Efter første halvleg kunne vi have ført 5-0, sagde OKS' træner, René Lindharth, efter sejren, mens der stadigvæk var gang i den forlængede spilletid i pokaldramaet mellem AC Odense og Marstal/Rise på banen ved siden af på Okson Park.

OKS kom foran 1-0 efter 20 minutter på et mål af Jakob Mønster.

20 minutter før tid scorede Frederik Klingenberg til 2-0 for OKS et halvt minut efter, at Marstal/Rise havde reduceret til 3-2 på banen ved siden af.

- Vi virkede lidt trætte i anden halvleg, men det var vel ikke så unaturligt efter oprykningsfesten i søndags. Men jeg er stolt af drengene, og vi formår at besejre et danmarksseriehold. Det viser, at vi har noget at at gøre i Danmarksserien, sagde René Lindharth.

Der er lodtrækning til første landsdækkende runde 2. juli. Første runde spilles 6.-8. august, hvor holdene fra 2. og 1. division træder ind i turneringen.

Annonce
OKS-angriberen Anders Kolind med ryggen til i duel med en B1913-spiller. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce